Notele mici, ascunse de părinţi cu calculatorul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dragoş a modificat notele colegei de la computer
Dragoş a modificat notele colegei de la computer

Pentru a scăpa de critici, mulţi studenţi trec în carnet doar notele mari. Unii merg chiar mai departe şi modifică rezultatele afişate online de facultăţi. Acesta este şi cazul Andreei, studentă în ultimul an la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor, de la Universitatea „Al. I. Cuza“ din Iaşi.

Tânăra din Suceava a avut probleme la şcoală şi, din cauza rezultatelor slabe la învăţătură, a trebuit să repete un an de studiu.

Din acest motiv, tânăra a început să fie verificată de mama ei, care voia să se asigure că fata va termina facultatea. „La primele examene din sesiune s-a descurcat bine, însă a avut şi câteva note mici. Atunci m-a rugat să o ajut şi să-i pun o notă mai mare la unul dintre examene“, povesteşte Dragoş, coleg de şcoală cu tânăra din Suceava.

Ajutată de colegul de cămin să ia nota 9

Dragoş (23 de ani) a lucrat în ultimul an la o firmă de web design, unde a creat mai multe pagini de internet. „Am intrat mai întâi pe site-ul universităţii să văd unde sunt afişate notele şi cum aş putea să fac să pară că este aceeaşi pagină. Practic am clonat elementele de pe pagina web a universităţii şi le-am pus pe un alt site creat de mine“, povesteşte studentul.

Pasul următor a constat în crearea unui cont fals de logare, unde, indiferent de numele şi parola tastată, părintele ajungea de fapt la o poză cu notele modificate. „Pagina era doar o simplă poză şi se putea da click doar pe rubrica «Studenti»“, adaugă Dragoş.

Astfel, pentru a scăpa de reproşurile mamei, Andreea i-a cerut prietenului său să-i modifice nota la „Matematici aplicate în Economie“ de la 6 la 9. „Mama ei a intrat  fără a şti pe un alt site şi. fiindcă nu stăpâneşte foarte bine calculatorul, nu i s-a părut nimic suspect“, mai spune studentul ieşean.

Tinerii care iau note mici şi care nu vor să dea explicaţii acasă se folosesc de un procedeu foarte simplu: prezintă carnetul doar la examenele la care s-au descurcat mai bine.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite