Medicul denunţat că a primit şpagă de la „bobocii” din Poliţie a fost condamnat: fals intelectual şi luare de mită
0Un medic radiolog din Deva a fost condamnat pentru 14 infracţiuni de luare de mită şi 16 acte de fals intelectual în formă continuată. Ar fi cerut şpagă de la candidaţii pe posturile de agenţi de Poliţie.
Tribunalul Hunedoara l-a condamnat pe medicul radiolog Ioan Ludovic Vereş, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva, la un an de închisoare pentru fals intelectual şi doi ani de închisoare pentru luare de mită, urmând ca acesta să primească o pedeapsă finală de doi ani şi patru luni de închisoare, cu suspendare.
Medicului i-a fost interzis dreptul de a exercita profesia timp de un an şi a fost obligat de instanţă să presteze 80 de ore de muncă neremunerată în folosul comunităţii la Biblioteca Judeţeană şi la Episcopia Devei şi Hunedoarei. Magistraţii au mai dispus confiscarea sumei de 2.350 de lei de la Ludovic Vereş. Sentinţa magistraţilor nu este definitivă, putând fi atacată cu apel, a informat Ildiko Glăman, purtătoarea de cuvânt a Tribunalului Hunedoara.
Denunţat de un candidat
În luna mai, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a medicului radiolog Ioan Ludovic Vereş. Acesta a fost acuzat de 14 infracţiuni de luare de mită şi 16 acte de fals intelectual în formă continuată. În 15 aprilie, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Hunedoara au înregistrat un denunţ prin care o persoană sesiza faptul că, în contextul înscrierii la examenul organizat în primăvara anului 2016 de o instituţie din M.A.I. pentru recrutarea unor agenţi de poliţie din sursă externă, a efectuat examinarea medicală contra-cost la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva. Cu această ocazie, potrivit DGA, în 8 aprilie, pentru examenul de radiologie pulmonară şi tract digestiv, denunţătorului i s-a pretins suma de 200 de lei, cu titlu de taxă oficială, fără însă a primi o chitanţă în acest sens.
„În baza investigaţiilor desfăşurate şi a mijloacelor de probă administrate în cauză, ofiţerii de poliţie judiciară au mai stabilit că şi alţi 16 candidaţi înscrişi la concursul de ocupare a unei funcţii vacante de agent de poliţie din sursă externă au dat sume de bani de până în 200 lei medicului pentru a semna şi parafa fişele medicale necesare înscrierii la concurs, fără ca aceste investigaţii medicale să fie realizate în realitate şi fără să primească chitanţă pentru sumele oferite cu titlu de taxă oficială”, a informat Direcţia Generală Anticorupţie.
Vă recomandăm să citiţi şi:
Ionuţ Tîmpean, tânărul care a fost rănit grav în incendiul care a mistuit fabrica de uleiuri esenţiale din Orăştie, a murit în spitalul judeţean din Timişoara, potrivit foştilor săi apropiaţi.
Au fost cheltuiţi 60.000 de lei pentru renovarea secţiei de dializă a spitalului din Hunedoara. Cabinetele au fost dotate cu aparatură medicală nouă, pentru care spitalul plăteşte o chirie lunară de 8.200 de lei.
Gabriel Gal este judecat pentru spargerea de la casieria Castelului Corvinilor. În noaptea de 2 mai, a furat peste 175.000 lei, din monumentul istoric, dar şi-a rupt piciorul sărind de pe metereze. Este acuzat că a dat o şpagă consistentă medicilor, pentru a fi operat. Instanţa a decis punerea tânărului sub control judiciar, dar cu condiţia să nu se apropie de jocurile de noroc.