Maria Grapini, întâmpinată cu pâine şi sare la castel: ce recomandări le-a dat ministrul autorităţilor din Hunedoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri şi Turism, Maria Grapini, s-a aflat în această dimineaţă în vizită la Castelul Corvinilor din Hunedoara. Sosită de ieri la Deva, Maria Grapini s-a întâlnit astăzi, la castel, cu reprezentanţii autorităţilor locale din municipiul Hunedoara şi cu oameni de afaceri din zonă.

Ministrul delegat a precizat că monumentul istoric din Hunedoara este o piesă importantă în ceea ce priveşte turismul în România, iar pentru ca avantajele pe care le oferă castelul să fie mai bine puse în valoare, pentru Hunedoara, este nevoie de investiţii în locuri de cazare şi de indetificarea modurilor în care vizitatorii să fie atraşi să petreacă mai mult timp în zonă.

Maria Grapini a declarat că se va implica în promovarea turistică a castelului în afara ţării.

“Mă întorc în Timişoara după o întâlnire cu sute de oameni la Castelul Huniazilor. Am întâlnit grupuri de români din toată ţara, care vizitează castelul, o construcţie unică nu numai în România, dar şi în Europa de Est. Castelul merită să fie renovat şi ca în jurul lui să existe amenajări medievale. Oamenii pe care i-am întâlnit la discuţia organizată aici au încă speranţe şi încredere că vor fi soluţii de dezvoltare a zonei”, a precizat Maria Grapini.

Dacă la intrarea în curtea Castelului Corvinilor, ministrul delegat a fost întâmpinat într-un mod tradiţional, cu pâine şi sare, la finalul vizitei Maria Grapini a fost invitată să asiste la un spectacol artistic prezentat de cavalerii şi domniţele de la castel.

Mai multe articole despre Castelul Corvinilor:

Hunedoara secolului XIX, descrisă de un londonez: şocat de traiul ţiganilor, dar fascinat de castel şi de ţinutul aurului

David Thomas Ansted şi-a publicat impresiile despre zona Hunedoarei, după mai multe zile petrecute călătorind dintr-un oraş în altul, în ţinutul Transilvaniei din urmă cu 150 de ani. Jurnalul său, publicat sub titlul „A short trip in Hungary and Transylvania in spring of 1862” poate fi considerat unul dintre primele ghiduri de călătorie care conţinea informaţii specifice pentru străinii interesaţi să viziteze aceste locuri.

FOTO Americanii vânează stafii în Castelul Corvinilor: cum a ajuns cetatea din Hunedoara unul dintre cele mai înfricoşătoare locuri din lume 

Un grup de 30 de turişti din Statele Unite a închiriat faimosul castel pentru a căuta fantome. Vizitatorii au povestit că au avut parte de experienţe stranii în seara petrecută în încăperile întunecoase.

FOTO Secretele celor mai întunecate încăperi ale Castelului Corvinilor

La mai puţin de un an de la inaugurarea sălii de tortură de la subsolul Castelului Corvinilor, formată din două încăperi cu rol expoziţional, locul a devenit una dintre atracţiile principale ale monumentului istoric.

FOTO Castelul Corvinilor înainte de incendiul care l-a mistuit în 1854

O gravură veche de aproape 200 de ani care înfăţişează Castelul Corvinilor a rămas una dintre puţinele mărturii asupra imaginii celui mai important monument din Hunedoara, la începutul secolului al nouăsprezecelea. Tabloul a fost reprodus în ilustraţii care sunt scoase la vânzare pe Internet.

FOTO VIDEO Castelul Corvinilor e promovat „prin teroare”: legendele întunecate atrag turişti din toată lumea

Fantomele, liliecii vampir, camera de tortură, catacombele şi legendele personajelor istorice care au trăit în Castelul Corvinilor au fost motive suficiente pentru ca în ultimii ani popularitatea monumentului istoric să crească vertiginos.

Vă recomandăm şi:

FOTO Tărâmul fermecat al Hunedoarei: cum supravieţuiesc satele din munţi, în ţinutul stăpânit în trecut de daci

Primii bani din turism la Sarmizegetusa Regia: de ce numărul vizitatorilor cetăţii va exploda în săptămânile viitoare

FOTO Hunedoara văzută prin ochii unui călător maghiar. Imagini de colecţie de la începutul secolului trecut

FOTO Visăm să trăim din turism, dar nu avem grijă de Castelul Corvinilor!

FOTO Muntele de aur al Hunedoarei: povestea vechiului orăşel minier Săcărâmb, Eldorado al Europei din secolele trecute

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite