Botorog, protestatarul de profesie al Braşovului, are interdicţie la Tribunal sau Judecătorie. De 14 ani îşi cere vacile înapoi

Botorog,
protestatarul de profesie al Braşovului, are interdicţie la Tribunal sau Judecătorie. De 14 ani îşi cere vacile
înapoi

Ioan Botorog protestează de 14 ani şi îşi cere vacile înapoi. FOTOArhivă.

Ioan Botorog a primit interdicţie de a se mai apropia la mai puţin de 100 de metri de clădirea Tribunalului şi de Jucătoriei după ce a protestat aici de mai multe ori. Bărbatul este de 14 ani în stradă şi a mai protestat şi în faţa Primăriei şi a Prefecturii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ioan Botorog este protestatarul de profesie al Braşovului. De aproape 14 ani se arată nemulţumit de instituţiile publice. S-a urcat în pomi, s-a legat cu lanţuri, a aruncat cu fecale la Prefectură, dar nu s-a lăsat. A intrat la puşcărie, iar imediat după ce a fost eliberat, şi-a reluat protestele în curtea Tribunalului de această dată. Sătui de scandal, magistraţii l-au dat în judecată pe Botorog şi au obţinut un ordin de restricţie.  „I se interzice să se apropie de clădirea Tribunalului şi i se cere să înceteze orice tulburare a ordinii şi liniştii publice în vecinătatea sediilor Tribunalului şi Judecătoriei Braşov, la o distanţă de 100 de metri“, a declarat, pentru BraşovTV.com, judecătoarea Anda Sîmpetru.  

Protestele braşoveanului au început în 2003, atunci când autorităţile locale i-au confiscat mai multe vaci care păşteau pe domeniul public, în Centrul Civic. Animalele au fost sacrificate după ce Botorog nu a putut face dovada proprietăţii, pentru a le răscumpăra. De atunci, braşoveanul a primit sute sau chiar mii de amenzi, a fost reţinut, arestat şi chiar internat la Spitalul de Psihiatrie. A făcut puşcărie de două ori. Primul protest al lui Botorog, care l-a trimis după gratii, a fost pe 31 iulie 2009.  Protestatarul Braşovului s-a supărat că oamenii legii îi confiscaseră cu o zi înainte placardele şi goarna, aşa că s-a gândit la un protest inedit. A umplut un borcan cu fecale, pe care le-a împrăştiat pe trotuarul din faţa Prefecturii Braşov, iar alături a pregătit o farfurie cu sare şi câteva felii de pâine. „Îi servesc pe primar şi pe poliţişti cu pâine şi sare. Ăsta de pe jos este tot pentru ei, că aşa sunt şi ei", le-a povestit Botorog trecătorilor atunci.

A ajuns după gratii unde a stat aproape doi ani. În 2011, proaspăt ieşit pe poarta închisorii, Gheorghe Botorog s-a dus glonţ la magazin, şi-a cumpărat un lanţ şi două lacăte, apoi s-a instalat din nou în faţa Prefecturii Braşov. Protestatarul s-a înfăşurat cu lanţul în jurul gâtului, apoi s-a legat de uşa de acces în Prefectură şi a început să ţipe. A primit o nouă condamnare pentru ultraj, iar la câteva zile după ce a fost eliberat a ieşit din nou să protesteteze. De această dată în curtea Tribunalului, unde îşi cerea vacile înapoi de la primarul George Scripcaru.
 

citeste totul despre: