Alimentul care i-a asigurat longevitatea şi o sănătate de fier femeii care a împlinit 101 ani

Alimentul care i-a asigurat longevitatea şi o sănătate de fier femeii care a
împlinit 101 ani

Eunice Modlin, centenara care spune că longevitatea sa se datorează consumului de ciocolată neagră FOTO Top Buzz

Eunice Modlin (foto) are 101 ani şi se poate lăuda că a descoperit alimentul care îi asigură longevitatea, dar nu face abuz de acesta. Totodată, centenara recunoaşte că stilul de viaţă şi echilibrul interior sunt ingredientele care i-au asigurat o viaţă lungă.

Ştiri pe aceeaşi temă

O centenară din Indiana are o formulă dulce care îi asigură longevitatea: o doză zilnică de ciocolată neagră.

Eunice Modlin a împlinit pe data de 16 ianuarie 101 ani, celebrând noua etapă a vieţii printr-o petrecere în familie. Femeia, care locuieşte în Boonville, Indiana, împreună cu fiul ei, nu a fost disponibilă pentru susţinerea unui interviu, aşa că nepoata acesteia a acceptat să împărtăşească o parte din secretele longevităţii sale, scrie topbuzz.com.

„În fiecare zi mănâncă ciocolată neagră. Totuşi, întotdeauna se limitează la două bucăţi pentru a nu creşte în greutate“, a spus Tammy Modlin Gentry. Nepoata acesteia este de părere că şi consumul de legume crude din propria gradină şi lipsa fumatului şi a consumului de alcool i-au permis femeii să aibă o viaţa lungă.  

Eunice îşi petrece timpul într-un echilibru maxim, mergând des la întâlnirile bisericeşti şi rugându-se pentru pacea interioară. Analizele medicale ale femeii arată că sănătatea acesteia este în continuare foarte bună.

Longevitatea pare să fie însă o regulă în familia centenarei. Anul trecut, la petrecerea aniversară a femeii, rudele acesteia i-au adus şi fratele în vârstă de 99 de ani din Texas, pentru a-i fi alături.

„Nu ţi se oferă întotdeauna ce vrei, dar primeşti exat ce ai nevoie“, este motto-ul de viaţă al lui Eunice Modlin.

În tinereţe, Modlin era cunoscută pentru abilităţile sale la tir cu arcul. Soţul ei a practicat acest sport, cei doi călătorind prin toată ţara pentru a concura. Mai mult, la un moment dat, Modlin a intrat în „Cartea Recordurilor“ pentru cea mai lungă aruncătură. Deşi soţul centenarei, singura ei iubire, a murit în 1991, femeia încă merge la mormântul acestuia.

Femeia a trecut prin perioade grele, cum ar fi „Marea criză economică“, însă a rămas optimistă şi a luptat pentru o viaţă cât mai echilibrată.

citeste totul despre: