Cum prepari cel mai bun drob de miel după reţeta lui Radu Anton Roman
0Drobul de miel este un preparat nelipsit de pe masa de Paşte, iar pentru a vă asigura că va ieşi delicios vă prezentăm reţeta celebrului Radu Anton Roman.
Ingrediente:
1 kg măruntaie de miel - ficat, inimă, plămâni, rinichi, splină
2 cepe
3 legături de ceapă verde
150 g unt
3 legături de usturoi verde
6 ouă mari (sau numai 2, dacă nu puneţi smântână)
1 pahar de smântână
Verdeaţă (mărar, pătrunjel)
sare, piper
1 prapur de miel
Mod de preparare:
Se spală prapurul, se lasă în apă rece
Se spală măruntaiele de mai multe ori, se opăresc scurt într-o apă clocotită
Se fierb în apă, cu un praf de sare, 30 minute de la primul clocot, iar după ce s-au răcit se toacă mărunt
Ceapa, şi uscată şi verde, usturoiul, verdeaţa se toacă mărunt
Ceapa uscată se pune în unt la prăjit
Când s-a muiat şi s-a stravezit puţin, se adaugă tocătura şi se lasă pe foc încă 5 minute; apoi se ia prăjeala de pe foc, se scurge bine de grăsime şi se răceşte
Ouăle se bat cu sare şi piper
Se amestecă toate, tocătura, ceapa rămasă, ouăle şi smântâna
Prapurul se scurge de apă, se întinde şi se umple cu amestecul de mai sus
Finalul (în trei variante):
Prima: se unge cât mai bine cu unt o tavă adâncă de cozonac, se potriveşte drobul în forma asta şi se pune la cuptor, la foc foarte mic, până se rumeneşte bine (maroniu deschis)
A doua: se turteşte drobul printr-o clişă făcută din 2 ouă şi 2 linguri de făină şi se pune la prăjit în grăsime încinsă, până se rumeneşte; se mai pune şi în cuptor 15-20 minute, la foc foarte mic
A treia: tava de cozonac se unge cu unt, se presară din gros cu pesmet; la fel şi drobul; se pune în tavă şi se dă la cuptor
Sursă: bucatarialuiradu.ro