Cum faceţi cele mai bune sarmale pentru masa de Crăciun, dar şi cel mai bun cotlet de porc: reţete recomandate de Chef Foa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chef Florin Scripcă (Foa) recomandă două reţete de preparate delicioase pentru masa de Crăciun: cotlet de porc umplut cu cârnaţi de casă şi sarmale.

Unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi bucătari din România, Chef Foa şi-a început cariera în lumea gastronomiei în urmă cu mai bine de 16 ani şi printre cele mai recente proiecte se numără emisiunea culinară „MasterChef“, în al cărei juriu a fost timp de două sezoane. 

În prezent, Chef Foa va apărea într-un program special realizat de TLC, „Cea mai bună cină de Crăciun“, în cadrul căruia va prezenta reţete pentru o masă de sărbători perfectă. Două dintre preparatele propuse de Chef Foa vă sunt prezentate în continuare: 

Cotlet de porc umplut cu cârnaţi de casă, bacon şi verdeţuri proaspete

Ingrediente

Cotlet de porc

Bacon uscat & afumat

Burtă de porc

Cârnaţi de casă, picante

Cimbru

Usturoi

Ardei iuţi

Unt

Sare

Piper

Cartofi

image

Mod de preparare

Se taie burta de porc

Se fac mici incizii, ca nişte buzunăraşe, în care se pun bucăţile de bacon şi cârnaţi

Se marinează carnea cu cimbru proaspăt şi usturoi

Se taie o bucată de unt cu care se masează generos carnea, ţinând untul cu mâna

Se umple cotletul cu cârnaţi şi bacon

Se înfăşoară cotletul în burta de porc şi se leagă cu sfoară

Se adaugă mirodeniile

Se bagă la cuptor, cu cartofi şi vin alb

Se lasă în cuptor timp de două ore şi jumătate, la 160˚C

Sarmale

Ingrediente:

Varză murată

Carne de vită

Carne de porc (burtă)

Orez

Ceapă

Usturoi

Cimbru proaspăt

Suc de roşii făcut în casă

Piper

Frunze de dafin

Oase de vită

Pentru mămăligă:

mălai

unt

apă

Pentru servit:

smântână

ardei iute

Mod de prepapare:

Se lasă oasele de vită în cuptor, să se rumenească, apoi se pun într-o oală şi se fierb, ca să se obţină o zeamă limpede

Se dă carnea prin maşina de tocat

Se rumeneşte ceapa tăiată cu usturoiul, până se înmoaie, apoi se adaugă cimbrul proaspăt. Se lasă să se răcească

Se scoate măduva din osul de vită şi se amestecă bine cu carnea tocată, ceapa prăjită şi orezul, pentru umplutură

Se adaugă sare şi piper după gust

Se desfac frunzele de varză, scoţându-se nervurile dure

Se pun cantităţi egale de umplutură pe fiecare frunză de varză şi se rulează

Se pun sarmalele într-un vas de lut, se adaugă sucul de roşii preparat în casă, usturoiul, cimbrul şi carnea de porc

Se acoperă vasul de lut, se bagă la cuptor şi se lasă la 150˚C, timp de două ore. Se scoate apoi capacul vasului, se încinge cuptorul la 180˚C şi se mai ţin sarmalele în cuptor încă 45 de minute, ca să facă o crustă maronie

Se servesc cu mămăligă, smântână şi ardei iuţi

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite