Cele mai bune condimente pentru carnea de pui: amestecuri care dau un gust divin preparatelor şi trei marinate delicioase propuse de Jamie Oliver

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele mai bune condimente pentru carnea de pui FOTO taste.com.au
Cele mai bune condimente pentru carnea de pui FOTO taste.com.au

Cele mai bune condimente pentru carnea de pui. Prepararea cărnii de pui se regăseşte în orice carte de bucate, fiind extrem de simplu de pregătit. Fie că alegeţi să o gătiţi la cuptor, fie la gratar, condimentele sunt esenţiale pentru un preparat desăvârşit, chiar şi pentru cei mai puţin pricepuţi în bucătărie. Iar puiul se îmbină perfect cu o gamă largă de mirodenii. Vă prezentăm, aşadar, cele mai bune condimente pentru carnea de pui.

Carnea de pui se îmbină armonios cu o mulţime de condimente şi mirodenii, care îi potenţează gustul garantat, oferindu-ne posibilitatea să transformăm o reţetă simplă, de pus pe masă la prânz, într-o reţetă extravagantă, cu care să ne impresionăm invitaţii la petreceri în familie. 

Usturoi şi slănină afumată, miere şi migdale, şofran sau curry, ulei de măsline şi ierburi mediteraneene, caise şi scorţişoară, vin alb şi marmeladă de portocale cu cimbru, unt şi lămâie, vin roşu cu ciuperci şi chiar sos de ciocolată. Totul e posibil când e vorba de pui, potrivit cevabun.ro.

Alegerea condimentelor este influenţată, desigur, şi de zona în care este gătit puiul, iar dacă francezii preferă puiul gătit simplu, asezonat fin doar cu busuioc sau curry, românilor le place carnea de pui aromată, cu un gust bogat. Pentru dobândirea acestuia, este recomandat ca puiul să fie pus la marinat, împreună cu mirodeniile, înainte de a fi perpelit pe grătar sau la cuptor.

Cele mai bune condimente pentru carnea de pui pregătită pe grătar

În cazul în care sunteţi la dietă, carnea de pui la grătar este o gustare ideală, care se îmbină de minune cu o garnitură de orez sau de cartofi natur. Drept condimente, paprica amestecată cu sare, pudră de usturoi şi câţiva stropi de ulei, pentru frăgezire, intră în rândul alegerilor potrivite. De asemenea, amestecul de coriandru, ardei iute, chimion şi boabe de muştar va da o aromă delicioasă cărnii de pui.

Cele mai bune condimente pentru carnea de pui pregătită la cuptor

Pentru a obţine o carne de pui fragedă, marinează puiul înainte de gătit, timp de o oră, împreună cu aceste condimente: mărar, pătrunjel şi busuioc proaspete, amestecate cu sare, piper, ulei de măsline şi zeamă de lămâie. Un alt amestec potrivit pentru pui este şi cel format din pătrunjel tocat, cibru proaspăt pisat, sare, piper, usturoi tăiat felii şi vin alb. După marinare, puiul se pune în tavă cu tot cu amestecul aromat. 

Cele mai bune condimente pentru carnea de pui: reţete de marinate à la Jamie Oliver

Marinată de iaurt, mentă şi limetă

- 1 găletuşă de 500 ml iaurt

- 2 mâini de mentă proaspătă, tocată

- coaja şi sucul de la 2 limete

- 1 lingură seminţe de coriandru, zdrobite

- sare şi piper negru proaspăt măcinat

- câteva linguri de ulei de măsline

Se amestecă toate ingredientele într-un castron şi apoi se toarnă, până la acoperire, peste carnea de pui.

Amestec iute şi parfumat

- 2 linguri seminţe de fenicul

- 2 linguri seminţe de chimen

- 2 linguri seminţe de coriandru

- 1/2 lingură seminţe de schinduf

- 1/2 lingură boabe de piper negru

- 1 boabă de cuişoare

- 1/2 băţ de scorţişoară

- 2 păstăi de cardamon

- sare şi piper negru proaspăt măcinat

Se pun toate ingredientele într-o tigaie şi se ţin puţin pe aragaz, la foc mic, după care se zdrobesc până se transformă în pudră. Acest amestec poate fi presărat şi frecat, cu generozitate, pe carnea de pui.

Amestec de condimente picant 

- 2 linguri paprica

- 2 linguri ardei iuţi cayenne

- 1 lingură boabe de piper negru, măcinate

- 2 căţei de usturoi, decojiţi şi zdrobiţi

- 3 linguri fulgi de ceapă

- 2 linguri oregano uscat

Se zdrobesc ingredientele până devin pudră şi se freacă puiul pe toate părţile cu acest amestec, potrivit reteteaz.net.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite