Finaliştii „Hell's Kitchen - Iadul bucătarilor“ au fost aleşi într-o ediţie plină de jigniri şi lovituri sub centură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cătălin Badici şi Tavi Oprea sunt finaliştii primului sezon al show-ului „Hell's Kitchen“, care îşi va desemna câştigătorul în ediţia de săptămâna viitoare.

Juriul „Hell's Kitchen - Iadul bucătarilor“, format din Florin Dumitrescu, Sorin Bontea şi Cătălin Scărlătescu, a decis că Tavi Oprea şi Cătălin Badici sunt finaliştii care vor lupta în bucătărie pentru marele premiu în valoare de 80.000 de euro şi pentru un contract cu un restaurant de top din Capitală.

Tavi Oprea, în vârstă de 25 de ani, a reuşit să le demonstreze celor trei chefi că merită să ajungă în finală. De-a lungul anilor, Tavi a făcut cursuri de bucătărie pe diferite specializări: a început cu spălatul vaselor, apoi a devenit ajutor de bucătar. Momentan lucrează la un restaurant din Londra ca chef de partie, dar a avut şi ocazia de a fi bucătar la un local din Burj Khalifa, recunoscut de Guiness Book drept cel mai înalt restaurant de pe planetă.

Cătălin Badici, în vârstă de 28 de ani, este al doilea finalist de la „Hell's Kitchen - Iadul bucătarilor“. Cătălin a început să lucreze la 18 ani ca picol într-un restaurant, iar după numai jumătate de an a trecut în bucătărie. În prezent este bucătar la un restaurant din Tulcea, dar a practicat această meserie şi în Bucureşti, Grecia şi Cipru. 

Cele mai importante momente ale serii

Primul test al semifinalei  a fost unul care a sondat atât talentul, cât şi imaginaţia, cei patru concurenţi rămaşi în competiţie – Denis, Tavi, Cătălin şi Danii – fiind obligaţă să facă o călătorie în timp şi să-I amintească de gustul copilăriei. La primele ore ale dimineţii, chef Florin Dumitrescu le-a explicat că proba este una şi veselă, şi melancolică, dezvăluindu-le că îşi doreşte un preparat din pui care să revoluţioneze bucătăria şi să fie demn de stele Michelin.

„Mă interesează inventivitatea şi capacitatea de a face din gustul copilăriei ceva ce poate fi trasnmis mie şi clienţilor. Am nevoie de farfurii demne de «Hells Kitchen», nu mâncare de pomană. Recompensa pentru câştigător va fi pe măsura farfuriei pe care o va face“, le-a mai spus Dumitrescu, precizând că au la dispoziţie 70 de minute.

Denis, singura fată rămasă în „Hell's Kitchen“ s-a prezentat în faţa juriului cu o tocăniţă a la Marcela (numele mamei - n.red.), dar conştientă că farfuria nu arată aşa cum şi-ar fi dorit chefii. Bineînţeles, aceştia nu au ratat şansa de a o critica, chiar dacă niciunul nu a negat gustul bun al preparatului. „Nu arată senzaţional“, s-a mulţumit Sorin Bontea să precizeze, în timp ce Cătălin Scărlătescu a recunoscut că este bună, gustoasă, dar nu e ceea ce ei au cerut şi amintindu-i concurentei că „Hell's Kitchen“ este un restaurant de cinci stele. 

Tavi a gătit pui cu ciuperci şi sos de ciuperci şi smântână, o reţetă învăţată de la tatăl lui. Deşi s-a pierdut în explicaţii şi nu şi-a găsit cuvintele potrivite pentru a-I lămuri pe chef ice are în farfurie, aceştia din urmă s-au declarat încântaţi de gustul mâncării.

„Este foarte gustos, mie îmi place“, i-a spus Bontea, asigurându-l că va mânca tot. „E foarte greu să reinventezi ciulamaua, dart u ai reuşit în proporţie de 80%“, a comentat Dumitrescu, avertizându-l că marea lui probelemă este că se emoţionează foarte repede.

Tavi Oprea, în bucătăria „Hell's Kitchen - Iadul bucătarilor“ FOTO Gabriela Arsenie/Antena 1

image

Dani a făcut un ghiveci de legume şi pulpă de pui umplută cu spanac şi usturoi, preaparate foarte gustoase, însă aranjate foarte prost pe farfurie.

„În ultimul timp ai făcut farfurii frumoase, la asta nu mă aşteptam, ca aranjament ai înghesuit tot într-un bol micuţ, crezi că putem să dăm asemenea farfurie în «Hells Kitchen»?“, l-a apostrofat  Bontea, fiind în asentimentul şi celorlalţi doi membri ai juriului. 

Pe de altă parte, Cătălin a avut toate ingredientele unei farfurii de succes: gust, originalitate şi aspect.

Tocăniţa de pui cu mămăligă şi rulada de pui i-au impresionat pe cei trei chefi, care l-au acoperit cu laude pe Cătălin, spre dezamăgirea şi invidia celorlalţi semifinalişti. „Sincer, din toate farfuriilea ta arată cel mai aproape de ce am cerut noi, se duce spre noua bucătărie, elemente gătite crude, este curajoasă. Un gust foarte interesant, uşor iute, foarte răcoritoare, are de toate. Felicitări. Bravo, e foarte delicioasă“, a comentat Dumitrescu.

„Mă uimeşti Cătălin, nu mă aşteptam din partea ta“, i-a spus şi Bontea, care l-a desemnat câştigător al primei probe şi l-a anunţat că trebuie să-şi înveţe colegii cum să gătească aceste preparate.

Cătălin Badici, în bucătăria „Hell's Kitchen - Iadul bucătarilor“ FOTO Gabriela Arsenie/Antena 1

image

Chefii le-a făcut şi o surpriză concurenţilor: 30 de minute cu cei dragi. Astfel, Tavi şi-a revăzut tatăl, Cătălin logodnica, Denis iubitul spaniol şi sora, iar Dani a plans de fericire când şi-a îmbrăţişat iubit. 

În momentul deschiderii restaurantului „Hell's Kitchen - Iadul bucătarilor“ a fost deschis, chef Florin Dumitrescu i-a anunţat pe cei patru semifinalişti că din nou vor prelua, pe rând, cârma bucătăriei. Primul care s-a oferit a fost Tavi, sub a cărui şefie conflictele au fost multe şi dese, mai ales cele cu Cătălin. Acesta din urmă a încercat să-şi saboteze colegul şi, în ciuda insistenţelor celorlalţi colegi, a fost dat afară din bucătărie. 

Mai mult decât atât, concurenţii s-au confruntat şi cu ingredientele-capcană „plantatde“ de sous-chefii Alex Petricean (DArtagnan) şi Mimi Nicolae în preparate, dar Tavi a trecut cu brio testul, dându-şi seama de greşeală şi evitând să livreze o farfurie „afectată“. Nu acelaşi lucru se poate spune despre Denis, care a trecut cu vederea făina în plus din compoziţia lava cake-urilor, motiv pentru care desertele au fost aruncate.

După minute în şir în care mai mult a ţipat, Tavi a fost înlocuit de Dani, care a fost mult mai calm, dar şi mult mai neatent. Totuşi, sub supravegherea lui Dani o parte din clienţi au avut şansa de a gusta din câteva preparate. 

Tavi a ajuns în finala „Hell's Kitchen - Iadul bucătarilor“ FOTO Antena 1

image

Ghidată de idee că „în bucătărie mănânci sau eşti mâncat, mai ales când eşti femeie“, Denis a preluat conducerea, iar prima neînţelegere a avut-o cu Denis, cei doi bruscându-se şi vorbindu-şi urât, chiar dacă mai târziu au regretat. Însă, problemele au continuat, iar apogeul a fost atins când Denis şi-a pierdut complet calmul şi a aruncat cu bolul plin cu salată Caesar în Cătălin, şocându-i atât pe clienţi, pe colegi, dar şi pe chefi. Totuşi, Cătălin a reuşit să-şi păstreze calmul, mărturisind ulterior că s-a abţinut cu greu „să nu-i arunce cu masa în cap.“ La rândul lui, Tavi s-a declarat dezamăgit de atitudinea Denisei, mai ales că aceasta a mărturisit că Dani este singurul care munceşte.

Săturat de ţipetele şi certurile dintre concurenţi, Florin Dumitrescu a ţipat furios: „Încetaţi cu joaca de-a bucătăria. Vă mulţumesc din suflet rataţilor că mi-aţi făcut masa VIP să plece“. Surprinzător, odată ce Cătălin a fost desemnat chef, clienţii au fost serviţi, concurentul reuşind să-şi coordoneze foarte bine subalternii şi să-şi păstreze calmul.

La finalul serii, semifinaliştii au recunoscut că au fost depăşiţi de situaţie, iar juriul a anunţat că Denis este prima concurentă care părăseşte competiţia „Hell's Kitchen - Iadul bucătarilor“. „Să ştii că nu ne-am aşteptat, ai luptat foarte bine până acum“, i-au mărturisit chefii, în timp ce tânăra a declarat: „Nu sunt supărată, sunt fericită că am ajuns aici, plec cu o experienţă minunată.“

Cătălin a ajuns în finala „Hell's Kitchen - Iadul bucătarilor“ FOTO Antena 1

image

„Am avut surprize de toate felurile, dar nu-mi pare rău că am ajuns cu voi trei până aici, dar din păcate trebuie să rămână doar doi“, a spus Florin Dumitrescu, anunţând că drumul lui Dani se încheie. „Sunt foarte fericit, foarte mulţumit, nu am niciun regret. Sunt pe podium, cea mai frumoasă experienţă de până acum“, a dezvăluit Dani. La auzul veştii că sunt finalişti, atât Cătălin, cât şi Tavi au izbucnit în lacrimi de fericire şi au dat uitării neînţelegerile, îmbrăţişându-se şi înurajându-se reciproc. 

Pentru marea finală, care va avea loc săptămâna viitoare, cei doi concurenţi trebuie să-şi pregătească un meniu propriu care să conţină preparate inedite. 


Puteţi citi cronicile tuturor episoadelor din acest sezon al emisiunii „Hell"s Kitchen - Iadul bucătarilor“ 

„Hell’s Kitchen - Iadul Bucătarilor“: doi concurenţi s-au îmbrâncit în bucătărie Cel mai nou episod „Hell’s Kitchen - Iadul Bucătarilor“ i-a supus pe cei şase purtători de tunici negre la un concurs de măiestrie, miza fiind o şedinţă foto pentru publicaţia „BBC Good Food“. De asemenea, au fost dezvăluite numele celor patru concurenţi care merg în runda finală.

Cel mai ruşinos moment de la „Hell's Kitchen“: soţia lui chef Dumitrescu a trimis mâncarea înapoi în bucătărie În ediţia „Hell's Kitchen - Iadul Bucătarilor“ din această seară concurenţii s-au aflat în postura de a găti pentru familiile celor trei chefi. Totodată, au fost aleşi cei şase concurenţi care vor purta tunicile negre, semn al trecerii la un nivel superior.

Cel mai ruşinos moment la „Hell's Kitchen“: după trei ore, chef Dumitrescu şi-a trimis clienţii acasă. „Îmi pare rău, veţi primi dulciuri din partea casei“ Concurenţii rămaşi în show-ul „Hell's Kitchen - Iadul bucătarilor“ au reuşit „performanţa“ de a alunga clienţii restaurantului, după ce timp de aproape trei ore nu au putut duce la bun sfârşit niciun preparat, spre groaza lui chef Florin Dumitrescu, acesta declarând că a fost „cea mai cruntă seară“ şi văzându-se nevoit să ceară scuze persoanelor din local. Ţap ispăşitor a fost găsit Valentin, amuzantul concurent fiind eliminat.

„Hell’s Kitchen - Iadul Bucătarilor“: o concurentă a fost pe punctul de a servi clienţilor mâncare din gunoi Concurenţii rămaşi în show-ul culinar „Hell’s Kitchen - Iadul Bucătarilor“ au fost supuşi unei probe solicitante, dar, în acelaşi timp, inedite. Pe de altă parte, Andreea a făcut un gest şocant, care i-a adus eliminarea: a vrut să servească clienţilor mâncare care a fost aruncată în prealabil la gunoi.

„Hell’s Kitchen - Iadul Bucătarilor“: Nea Mărin a pus „biciul“ pe concurenţi Noul episod „Hell’s Kitchen - Iadul Bucătarilor“ a adus surprize de proporţii: nimeni altul decât nea Mărin, spaima vedetelor, şi-a sărbătorit ziua de naştere, iar concurenţii rămaşi au fost nevoiţi să pregătească meniul pentru cei 70 de invitaţi ai acestuia.

O idilă şi multe tensiuni în „Hell's Kitchen - Iadul bucătarilor“: „Poate că eşti un bucătar bun, dar ca om eşti un rahat“ Concurenţii „Hell's Kitchen – Iadul bucătarilor“ s-au lovit cu bile de vopsea, dar şi cu replici dure, apelative precum „nesimţită“, „tâmpit“ sau „misogin“ fiind nelipsite din noul episod al show-ului. Pe de altă parte, odată colegi de echipă, Cătălin şi Denisa au ajuns rivali, printr-o decizie surprinzătoare, iar glumele pe seama unei posibile idile a celor doi nu contenesc.

„Hell’s Kitchen - Iadul Bucătarilor“: accident grav în bucătărie Show-ul culinar „Hell's Kitchen – Iadul Bucătarilor“ a avut parte de un moment mai puţin plăcut. Concurentul Sorin a fost grav rănit la picior, iar participarea sa la cursa pentru marele premiu a fost pusă sub semnul întrebării.

Sărut „fierbinte“ în „Hell's Kitchen-Iadul bucătarilor“:  Florin Dumitrescu şi o concurentă misterioasă, protagoniştii Noul episod „Hell's Kitchen - Iadul bucătarilor“ a fost marcat de sărutul fierbinte dintre o „concurentă“ şi chef Florin Dumitrescu, dar şi de o „trădare strategică“.

Eliminare cu forţa la „Hell's Kitchen“: o concurentă a părăsit competiţia cu paza Iadul s-a dezlăţuit, luni seară, în bucătăria roşie de la „Hell's Kitchen“, când chef Florin Dumitrescu a eliminat o concurentă cu forţa şi s-a văzut nevoit să cheme paznicii să o scoată afară din platou. Băieţii au fost trimişi să salveze echipa fetelor, care nu a reuşit un service complet. Surprizele neplăcute din farfurie s-au ţinut lanţ, iar proteinele s-au dovedit a fi principalul inamic al concurenţilor.

„Hell’s Kitchen – Iadul Bucătarilor“: glumele pe seama moldovenilor au încins spiritele Noua ediţie „Hell’s Kitchen – Iadul Bucătarilor“ s-a deschis cu o situaţie neprevăzută pentru concurenţi: paramedicii au dat buzna în casa şi în restaurantul concursului, dar nu pentru că cineva a avut nevoie de ajutor, ci pentru că chef Florin Dumitrescu i-a invitat la masă. Totodată, glumele pe seama moldovenilor l-au supărat foarte tare pe unul dintre concurenţi, care a avut o reacţie violentă.

Primul service terminat în bucătăria „Hell’s Kitchen“: risotto, preparatul care le-a pus cele mai mari probleme concurenţilor Echipa albastră s-a descurcat ceva mai bine în show-ul culinar „Hell’s Kitchen - Iadul bucĂtarilor“, difuzat de Antena 1. Băieţii au primit laude de la chefi pentru un somon „perfect“ şi pentru aperitiv. Risotto-ul a fost preparatul care le-a dat cele mai mari probleme concurenţilor, dar şi cel pentru care au primit cele mai multe laude.

Restaurantul „Hell's Kitchen“ s-a deschis. Mulţi concurenţi au ajuns cu-adevărat în Iadul bucătarilor Cei trei membri ai juriului „Hell’s Kitchen – Iadul Bucătarilor“ i-au supus la o probă extremă pe concurenţi, în cea de-a treia ediţie a show-ului. Concurenţii au fost nevoiţi să-şi prindă animalele pe care le-au gătit la una dintre probe. Însă adevăratul test, condimentat cu mult stres, ţipete şi jigniri, a avut loc atunci când restaurantul „Hell’s Kitchen“ a fost deschis pentru public.

„Hell's Kitchen“, episodul doi: „cea mai mare ruşine din viaţa mea“. Chefii au gătit în locul concurenţilor „Hell's Kitchen – Iadul Bucătarilor“ a deschis, luni seară, „cel mai fiţos restaurant din ţară“. După trei ore de aşteptare, clienţii, printre care şi vedete din showbizz-ul autohton, au vrut să părăsească mesele, moment în care chefii au luat o decizie radicală: concurenţii au fost daţi afară din bucătărie, iar Florin Dumitrescu, Cătălin Scărlătescu şi Sorin Bontea au preluat comenziile.

„Hell’s Kitchen - Iadul Bucătarilor“, la debut: replici acide şi o eliminare surpriză, într-un show culinar dur Primul episod din „Hell’s Kitchen - Iadul Bucătarilor“ a oferit o mostră din tratamentul dur pe care chefii îl pregătesc pentru concurenţi. O concurentă a părăsit deja competiţia, într-un show care a pus accent atât pe partea de reality, cât şi pe cea de cooking.  

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite