„Hell’s Kitchen - Iadul Bucătarilor“: doi concurenţi s-au îmbrâncit în bucătărie
0Cel mai nou episod „Hell’s Kitchen - Iadul Bucătarilor“ i-a supus pe cei şase purtători de tunici negre la un concurs de măiestrie, miza fiind o şedinţă foto pentru publicaţia „BBC Good Food“. De asemenea, au fost dezvăluite numele celor patru concurenţi care merg în runda finală.
Cei şase concurenţi rămaşi în bucătăria „Hell’s Kitchen - Iadul Bucătarilor“ sunt şi cei care au primit tunicile negre, semn al trecerii la un nivel superior. Kinga, Denis, Augustin, Tavi, Dani şi Cătălin au fost pe cont propriu.
În această seară, bucătarii au fost provocaţi la o probă de măiestrie şi nevoiţi să gătească o farfurie-semnătură, prin care să îi impresioneze pe cei trei membri ai juriului, chef Florin Dumitrescu, chef Sorin Bontea şi chef Cătălin Scărlătescu. Scopul acestei probe a fost ca fiecare dintre cei şase să dovedească cât de mult a evoluat în acest concurs, ce doză de talent posedă şi cât de bine ştie să gătească un preparat demn de un restaurant à la carte.
Câştigătorul probei a primit drept premiu o şedinţă foto în publicaţia „BBC Good Food“. Ca în fiecare ediţie, bucătarii au fost nevoiţi să facă faţă şi unui service. Aceştia au fost solicitaţi la maximum, deoarece purtătorii tunicilor negre au fost, pe rând, chef, ceea ce înseamnă că au coordonat orice mişcare din bucătărie, iar clienţii restaurantului „Hell’s Kitchen - Iadul Bucătarilor“ au fost serviţi la timp. Cu toate că numărul concurenţilor a scăzut, comenzile au fost la fel de solicitante, iar tensiunea şi lucrul contra cronometrului s-au aşezat şi în această seară la masă.
După un lung şir de probe în care concurenţii au stat în umbra culorii unei echipe, în această seară, purtătorii celor şase jachete negre au fost nevoiţi să regândească totul la nivel individual. Premiul serii a fost o apariţie pe coperta „BBC Good Food“.
Fiecare dintre concurenţi au gătit preparatul-semnătură în vechile staţii de lucru. Juriul a fost format din chef Florin Dumitrescu, chef Sorin Bontea, chef Cătălin Scărlătescu şi redactorul-şef al „BBC Good Food“, Cristina Mazilu.
Cristina Mazilu, Sorin Bontea, Florin Dumitrescu, Cătălin Scărlătescu FOTO Antena 1
Denis s-a prezentat în faţa membrilor juriului cu o trilogie de ciocolată, cafea şi lapte. Aceasta a fost criticată atât pentru faptul că jeleul folosit a fost prea dur, dar şi pentru folosirea boabelor de piper roşu în exces. Cu toate acestea, tânăra a impresionat prin montajul farfuriei şi prin combinaţia de sector, primind un total de 32 de puncte.
Bătăiosul Cătălin le-a servit celor patru critici o doradă de cartofi şi sos de mango cu saint jaques. Chef Scărlătescu a fost total indignat de alegerea concurentului de a face din scoicile saint jaques un sos: „Cum poţi să iei un preparat atât de fin şi să îl faci sos? E ca şi cum ai turti o maşină de lux şi ai face-o trotinetă!“ Membrii juriului au fost de părere că farfuria lui nu se înscrie în grila de preparat-semnătură, acesta nefiind capabil să obţină nicio notă de trecere.
Dany a gătit somon cu crustă de verdeţuri, sfeclă, broccoli şi sos de creveţi cu reducţie de smântână şi gorgonzola. Deşi evoluţia modului în care acesta îşi aşază bucatele în farfurie a fost vizibilă, chefii tot au avut câteva critici de adus concurentului. Dany a obţinut un total de 28 de puncte.
Augustin a pregătit lollipop de pui, alături de risotto de spanac, cu bază de supă de morcov. În ciuda faptului că acesta nu a vrut să îşi prezinte farfuria, deoarece puiul nu a fost suficient de bine gătit, membrii juriului au fost indulgenţi, iar acesta a primit 25 de puncte.
Augustin în timp ce îşi pregătea farfuria-semnătură FOTO Antena 1
Tavi a pregătit iepure, cu sos de iepure şi garnitură de linte. „Marele tău noroc în farfuria asta e că ar reuşit să ai un sos bun“, a replicat chef Cătălin. „Singura problemă în farfuria asta eşti tu, că te complici ca dracu“, a încheiat acesta. Concurentul a primit 36 de puncte şi prima notă de 10 de la această jurizare.
Ultima a fost Kinga, care le-a servit membrilor juriului un mousse de vanilie cu potocală şi jeleuri de papaya, aceasta folosind o tehnică specială pentru a crea icre de papaya. „Am o întrebare“,i s-a adresat chef Scărlătescu. Cine te-a pupat azi dimineaţă? Te-ai transformat într-un bucătar acum, mă sperii“, a continuat acesta. Kinga a primit trei de zece de la cei trei chefi, singura care i-a dat nouă fiind Cristina Mazilu. Puntajul final a fost de 39 de puncte.
Cu toate acestea, câştigătoarea probei şi a unei apariţii în „BBC Good Food“ a fost Kinga.
In service-ul din această seară au fost invitaţi jucătorii echipei de fotbal Astra Giurgiu, împreună cu iubitele şi soţiile lor. Concurenţii au fost nevoiţi să fie, pe rând, chefi, să lucreze atât ca o echipă, cât şi individual.
Primul care şi-a asumat rolul de chef a fost Cătălin. Cum Kinga se afla pe staţia de startere, acesta a criticat-o constant pe câştigătoarea probei anterioare. Femeia s-a pierdut printre atâtea comezi, iar în momentul în care Cătălin a încercat să o ajute, cei doi au început să ţipe şi să se îmbrâncească. Bărbatul a dat-o afară pe Kinga din bucătărie, iar aceasta din urmă chiar a părăsit încăperea pentru câteva momente, doar pentru a reveni imediat şi a-şi prelua atribuţiile.
Următorul chef a fost Augustin, existând un schimb de ştafetă şi în rândul membrilor juriului, chef Bontea luându-i locul lui chef Dumitrescu. Deşi iniţial, Augustin a fost puţin depăşit de situaţie, acesta a găsit soluţia salvatoare: l-a nominalizat pe Cătălin la cititul bonurilor, în timp ce el s-a ocupat de montarea farfuriilor.
Cheful cu numărul trei a fost Dany. Acesta nu s-a descurcat printre bonuri şi comenzi, reuşind să le încurce, ba chiar fiind pe punctul de a servi mâncarea rece clienţilor.
Stilul molcom al Kingăi nu a avantajat-o în postura de chef. Aceasta nu a reuşit să scoată nicio farfurie din bucătărie.
Kinga, câştigătoarea probei „BBC Good Food“ FOTO Antena 1
Denis a fost foarte agilă în rolul de chef. Aceasta a reuşit să îşi pună colegii la punct şi să îi determine să îşi îndeplinească atribuţiile.
Perfecţionist în ale bucătăriei, aşa cum se descrie şi el, Tavi a fost atent la cele mai mici detalii atunci când a obţinut postul de chef. Acesta a reuşit să îi stârnească pe Cătălin şi pe Augustin din cauza faptului că le-a trimit preparate înapoi pe baza unor mici imperfecţiuni.
Într-un târziu, cei şase concurenţi rămaşi în concurs au reuşit să încheie cel de-al 15-lea service al restaurantului „Hell’s Kitchen - Iadul Bucătarilor“, cu toate că fotbaliştilor le-a fost promis că vor pleca la ora 11. Chiar dacă nu mai fac parte dintr-o echipă, membrii juriului le-au cerut purtătorilor de jachete negre să nominalizeze verigile slabe. Unii concurenţi s-au nominalizat pe sine, dar cele mai multe degete au fost îndreptate către Cătălin, Augustin şi Kinga.
„Eşti bună, dar mai ai până la nivelul de chef“, a lansat chef Dumitrescu vestea eliminării Kingăi.
Următorul eliminat a fost Augustin, chiar dacă asta le-a provocat păreri de rău chefilor.
În concurs au rămas doar patru concurenţi, Denis, Dany, Tavi şi Cătălin.