„Hell’s Kitchen – Iadul Bucătarilor“: glumele pe seama moldovenilor au încins spiritele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noua ediţie „Hell’s Kitchen – Iadul Bucătarilor“ s-a deschis cu o situaţie neprevăzută pentru concurenţi: paramedicii au dat buzna în casa şi în restaurantul concursului, dar nu pentru că cineva a avut nevoie de ajutor, ci pentru că chef Florin Dumitrescu i-a invitat la masă. Totodată, glumele pe seama moldovenilor l-au supărat foarte tare pe unul dintre concurenţi, care a avut o reacţie violentă.

„Hell’s Kitchen – Iadul Bucătarilor“ a debutat cu sunetul sirenelor ambulanţelor. Dimineaţa devreme, 70 de paramedici au dat buzna peste concurenţii show-ului. Speriaţi din somn, concurenţii au crezut, în primă fază, că i s-a făcut rău cuiva din casă. Fiecare dintre cei 70 de bucătari rămaşi a primit un control de rutină, pentru a i se verifica sănătatea.

Luaţi din pat, pe nepusă masă, fără a reuşi să îşi bea cel puţin cafeaua, concurenţii au fost nevoiţi să le pregătească micul dejun paramedicilor pe care chef Florin Dumitrescu i-a invitat în restaurantul „Hell’s Kitchen – Iadul Bucătarilor”.

Membrii celor două echipe au fost nevoiţi să se organizeze în cel mai scurt timp posibil pentru a putea onora comenzile celor 70 de paramedici.

În echipa roşie, lucrurile nu au mers prea bine la capitolul organizare. Prima greşeală pe care fetele au făcut-o a fost să înceapă să ia comenzi fără a consulta stocul de alimente din cămară. Aşadar, acestea s-au pus în postura de a merge la mese şi a-şi cere scuze de la clienţi pentru că nu şi-au putut onora toate comenzile.


Chef Florin a reuşit să le servească micul dejun celor 70 de paramedici invitaţi FOTO Antena 1

image

O altă greşeală din bucătăria roşie a fost faptul că fetele nu comunicau între ele şi mai mult se certau, decât să gătească. „Cine s-a aşezat în partea roşie, a avut ghinion“, a concluzionat chef Florin Dumitrescu cu privire la prestaţia fetelor.

Echipa albastră a reuşit să îşi stabilească priorităţile destul de repede. După ce au fixat un meniu, băieţii au început să ia comenzile. Deşi s-au împotmolit puţin la început, aceştia au reuşit să îşi onoreze comenzile şi să le ajute şi pe fete, pentru ca invitaţii lui chef Florin Dumitrescu să plece satisfăcuţi.

În cele din urmă, echipa albastră a câştigat detaşat această provocare, cu o diferenţă de 119 puncte. Pedeapsa fetelor a fost să pregătească din nou unt de arahide, la fel ca în ediţia trecută. Pe lângă untul de arahide, acestea au fost nevoite şi să pregătească chips-urile de cartofi necesare ambelor echipe la service-ul din seara respectivă.

Băieţii au fost premiaţi pentru reuşita lor. Acestora li s-a oferit un tratament VIP într-un centru de echitaţie, iar membrii echipei albastre au avut plăcerea de a călări alături de chef Sorin Bontea. Deşi învingători, băieţii nu au renunţat la şicane. Vali şi Ştefan au început să îşi critice ţinutele şi atitudinile, chef Bontea fiind de părere că băieţii sunt chiar mai bârfitori decât fetele.

În timp ce se întorceau în casa „Hell’s Kitchen – Iadul Bucătarilor“, în echipa albastră au apărut tensiuni. Ştefan era cât pe ce să îl ia la bătaie pe Valentin după ce acesta din urmă a făcut glume pe seama moldovenilor. „Scoate Iaşi-ul din vocabularul tău! Ştii cum te bate moldoveanul?. Îţi crăp bostanul! Ştii cum te bate moldoveanul? Dă în tine ca surdul în clopot“, a ţipat Ştefan, ameninţător. La intervenţia lui Vali, conflictul a fost aplanat.

     Tensiunea creşte între concurenţii echipei albastre FOTO Antena 1

image

Porţile „Iadului“ s-au redeschis şi concurenţii s-au confruntat cu un nou service. În ambele echipe au existat nemulţumuri în legătură cu colegii cu care a fost repartizat fiecare, în funcţie de felurile de mâncare.

În echipa roşie au existat din nou probleme, iar oboseala acumulată peste zi a început să se resimtă. Elena a fost prima care a clacat, nemaireuşind să înţeleagă ceea ce îi cerea chef Florin Dumitrescu. Cu toate acestea, din bucătăria roşie au ieşit primele startere, spre bucuria lui chef Florin, dar şi a concurentelor.  

Echipa albastră nu a reuşit să se adune, iar băieţii au întârziat cu starterele. Marea dispută s-a dus între Tavi şi Vali, fiecare având păreri diferite despre cum ar trebui să arate reţeta perfectă de risotto cu creveţi. În cele din urmă, băieţii încep să îşi manifeste cunoştinţele în ale bucătăriei, ieşind din meniu şi aducând „îmbunătăţiri“ reteţelor. Următoarea reţetă disputată a fost cea de foie gras.

Chef Florin Dumitrescu a fost nevoit să intervină şi să îi despartă pe Tavi şi Vali, fiecare fiind rugat să lucreze pe alt domeniu, deoarece clienţii aşteptau de o oră şi jumătate pentru aperitive.

Şi în echipa fetelor au existat probleme. Elena s-a pierdut în spaţiul bucărăriei roşii, iar chef Florin Dumitrescu s-a văzut nevoit să o dea afară din bucătărie. Concurenta a opus rezintenţă iniţial, dar, în cele din urmă, a părăsit service-ul, în ţipetele chef-lului. „Nu cred că a realizat cât de incompetentă e, e o problemă cu ea“, a concluzionat Mihaela.

Chef Florin Dumitrescu a dat-o afară din bucătărie pe Elena FOTO Antena 1

image

În continuare, echipa băieţilor nu a reuşit să iasă cu starterele. Ştefan a clacat şi a părăsit bucătăria albastră. Chef Florin Dumitrescu a hotărât să îl dea pe Vali afară după ce risotto-ul acestuia era prea moale, iar la starter a fost trecut Valentin. Acesta a reuşit o dublă cu risotto-ul său „ca la carte“.

În bucătăria roşie, succesul fetelor a început să o ia la vale din momentul în care Gabrielei i s-a tăiat crema de mascarpone şi a dat greş la desert. Chef Florin i-a însărcinat pe băieţi cu pregătirea desertului, aceasta fiind ocazia când aceştia puteau să dea un alt curs serii lor. Cu toate acestea, nici membrii echipei albastre nu au reuşit să finalizeze desertul, iar chef Florin a hotărât să tragă linie la desert.

Pentru acest service, niciuna dintre echipe nu a câştigat, iar chef Florin le-a dat concurenţilor timp de gândire o noapte pentru a face două nominalizări spre eliminare. Lupta a devenit una personală, care ţine de tactici şi strategii.

Cele două echipe au făcut câte două nominalizări spre eliminare FOTO Antena 1

image

Nominalizările făcute de echipa roşie au fost Elena şi Valentina, pe motiv că au un caracter slab şi că nu se descurcă cu mai multe sarcini în acelaşi timp. Cu toate acestea, cei trei chefi din „Hell’s Kitchen – Iadul Bucătarilor“ au avut altă părere, nominalizând-o pe Gabriela spre eliminare.

Echipa albastră i-a avut drept nominalizaţi pe Tavi şi Ştefan. Ştefan s-a autonominalizat, invocând o formă gravă de ulcer care nu îi permite să rămână în concurs. Acest fapt i-a dezgustat profund pe chefi, care, dincolo de greşelile pe care le-a făcut fiecare membru al echipei băieţilor, l-au eliminat pe Ştefan, pentru lipsă de colegialitate şi laşitate. 

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite