„Hell’s Kitchen - Iadul Bucătarilor“: o concurentă a fost pe punctul de a servi clienţilor mâncare din gunoi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Concurenţii rămaşi în show-ul culinar „Hell’s Kitchen - Iadul Bucătarilor“ au fost supuşi unei probe solicitante, dar, în acelaşi timp, inedite. Pe de altă parte, Andreea a făcut un gest şocant, care i-a adus eliminarea: a vrut să servească clienţilor mâncare care a fost aruncată în prealabil la gunoi.

Bucătarii rămaşi în cursa pentru marele premiu au avut parte de o nouă probă care le-a dat bătăi de cap. Cele două echipe au făcut slalom printre mai multe tipuri de garnituri. Membrii juriului „Hell’s Kitchen - Iadul Bucătarilor“, chefii Florin Dumitrescu, Sorin Bontea şi Cătălin Dumitrescu, au pus la cale un joc care a continuat cu sarcina de a combina anumite garnituri cu carne de peşte, pui şi porc. Regulile probei i-au pus în dificultate pe concurenţi, o singură echipă fiind cea care a primit recompensa unei zile petrecute la restaurant, biliard şi bowling. Învinşii au rămas în continuare în bucătărie şi au pregătit pâine şi crème brûlée.

Atmosfera din casa „Hells Kitchen - Iadul Bucătarilor a rămas la fel de tensionată. Cătălin şi Valentina nu au reuşit să ajungă la un consens, în timp ce conflictul dintre Andreea şi Angi a luat o mai mare amploare în momentul în care aceasta din urmă va arunca la gunoi foile pentru millefeuille pregătite de Andreea, pe motiv că ar fi arse. 

După ce echipele din „Hell’s Kitchen - Iadul Bucătarilor“ au avut o zi de pauză, drept recompensă pentru că l-au mulţumit pe nea Mărin, la aniversarea acestuia din ediţia anterioară, chef Florin Dumitrescu le-a pregătit acestora o nouă probă. Concurenţii au avut nevoie de concentare, atenţie şi lucru în echipă, totul pentru a putea câştiga proba. Regulile au fost unele puţin mai neobiştuite: pentru a putea pregăti trei tipuri de carne, pui, porc şi peşte, membrii fiecăre echipe au avut de nevoie de şase ingrediente, câte două ingrediente pentru fiecare sortiment de carne. Diverse ingrediente erau acoperite, iar capacul de pe fiecare tavă a fost ridicat simultan de către doi concurenţi. Dacă acestea se potriveau, puteau fi folosite în bucătărie. Pentru această provocare, fiecare echipă a avut la dispoziţie cinci minute.

Echipa roşie s-a mişcat foarte repede şi au terminat proba înainte de timpul limită. Aceştia au ales morcov, mămăligă, roşii, fenel, brocolli şi conopidă şi au avut avantajul de a-şi putea combina ingredientele şi de a-şi alege fiecare ce găteşte.

Pe de altă parte, echipa albastră nu a stat la fel de bine la capitolul cooperare. Aceştia nu au nimerit decât patru ingrediente, celelalte două fiindu-le distribuite din oficiu, de către chef Florin. Aceştia au găsit mămăligă, roşii, dovlecei şi fasole verde şi au primit cartofi şi prorumb. Chef Dumitrescu a fost cel care a decis cine va găti fiecare tip de carne în parte.

Cătălin, Valentina şi Angi FOTO Antena 1

image

Pentru a găti folosindu-se de cele trei sortimente de carne şi de ingredientele alese, concurenţii au avut la dispoziţie o oră. La degustare nu a fost prezent decât chef Florin. Doi câte doi, un concurent de la echipa albastră şi un concurent de la echipa roşie, s-au prezentat în faţa juriului.

Primii au fost Angi şi Tavi. Angi a pregătit carnea de pui, lângă care a pus o supă cremă de conopidă cu ciuperci şi morcov. Aceasta a pus ingredientele în farfurii diferite, nerespectând proba. „Asta e mâncărică de copii“, a spus cheful. „Îmi dau seama că tu nu eşti în stare să faci absolut nimic, decât să dai raportul“. Pe de altă parte, Tavi l-a impresionat pe membrul juriului, gătind pulpă de pui cu mămăligă şi boabe de porumb caramelizate.

Următorii au fost Dani şi Valentina. Valentina a adăugat piure de morcov şi conopidă sotată în usturoi lângă carnea de pui. Chef Florin nu a fost încântat de alegerea acesteia şi l-a rugat pe coechipierul Cătălin să guste din farfurie. Între Cătălin şi Valentina au fost mereu conflicte, iar concuretul a scuipat mâncarea colegei sale, alegând orgoliul personal în locul spiritului de echipă. Dani a umplut pulpa de pui cu spanac, mămăligă şi porumb, iar cheful a fost mulţumit de farfuria acestuia.

Andreea şi Denis au venit în faţa juriului, carnea pe care au preparat-o ele fiind cea de porc. Cu toate că farfuria lui Denis arăta mai bine, cheful nu a fost mulţumit de rezultatul niciuneia, neacordând niciun punct.

Următoarele două perechi de concurenţi, Valentin şi Kinga, Mihaela şi Ovidiu, au reuşit să îl dezamăgească pe chef Florin prin farfuriile lor. Acesta din urmă a scuipat sau a aruncat fiecare dintre preparatele celor patru.

Augustin şi Cătălin au fost ultimii care şi-au prezentat farfuriile. Deşi Augustin a pornit încrezător preparatul lui Cătălin a fost pe gustul chefului.  

Echipa albastră a fost câştigătoare şi a fost recompensată cu o ieşire la bowling, biliard, dar şi o masă la restaurantul chefului Leon. Pe de altă parte, cum echipa roşie a fost cea învinsă, membrii acesteia au fost pedepsiţi să coacă pâine şi să gătească crème brûlée.

În timp ce membrii echipei albastre se distrau copios, în bucătăria roşie se coceau pâini şi se dospeau conflicte. Între Cătălin şi Valentina s-a iscat un schimb acid de replici, cei doi ajungând în punctul în care s-au jignit verbal. „Eşti vreo doamnă şi nu ştiu eu? Cultivata dracului ce eşti, i s-a adresat Cătălin Valentinei. „Du-te, băi, nesimţitule, eu nu stau printre jegoşi, a replicat aceasta din urmă.

Invitaţi la masa VIP au fost Ana Maria Gheorghe şi Iuliana Luciu. Deşi seara a început bine pentru echipa roşie şi nu la fel de bine pentru cea albastră, situaţia s-a întors la 180 de grade în timp ce farfuriile ieşeau din bucătărie către mese. Ambele echipe au primit atât felicitări, cât şi reproşuri. Bucătarii au decis să adopte o atitudine canalizată mai mult pe binele echipei şi nu numai pe succesul personal, iar cel mai surprinzător a fost Cătălin, care a reuşit să coopereze cu aproape toate coechipierele sale.

Atât Valentin, cât şi Angi nu au fost în elementul lor în ceea ce priveşte deserturile. În timp ce Valentin a reuşit să salveze cumva situaţia şi să scoată un lava cake demn de laudele clienţilor, Angi a declarat sincer: „Sunt incompetentă la dulciuri!“. „Eşti incompetentă în general, nu numai la dulciuri“, a replicat chef Florin.

Cătălin a fost dezamăgit de decizia lui chef Florin de a scoate echipa din bucătărie FOTO Antena 1

image

Andreea a reuşit să îi lase pe toţi cu gura căscată cu atitudinea sa nedemnă de un bucătar. Aceasta a scos mâncarea din gunoi pentru a o servi clienţilor, gest care i-a şocat pe toţi cei prezenţi şi care l-a determinat pe chef să scoată toată echipa roşie din bucătărie.

Echipa albastră a reuşit să termine ambele service-uri, iar echipa roşie le-a propus pe Angi şi Andreea spre eliminare. Membrii juriului au eliminat-o pe Andreea pentru că a dat dovadă că nu poate să lucreze sub presiunea unui restaurant de top. Angi a fost trimisă la loc, iar Valentina a fost eliminată fără prea multe explicaţii. „Pentru binele tău, lasă-te de gătit“, a sfătuit-o chef Florin.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite