Cristina Bălan, câştigătoarea „Vocea României“, a dezvăluit că gemenii ei au sindromul Down: „Uneori am impresia că medicii se uită ciudat la băieţii mei“

Cristina Bălan, câştigătoarea „Vocea României“, a dezvăluit că gemenii ei au sindromul Down: „Uneori am impresia că medicii se uită ciudat la băieţii mei“

Cristina Bălan a vorbit pentru prima dată despre gemenii săi FOTO Eduard Enea

Cristina Bălan, câştigătoarea „Vocea României“, a dezvăluit că gemenii ei suferă de sindromul Down, acesta fiind unul dintre motivele pentru care a participat în show-ul de la Pro TV.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fosta solistă a trupei Impact şi câştigătoarea sezonului cinci al show-ului „Vocea României“, Cristina Bălan a vorbit pentru prima dată, în cadrul emisiunii „La Măruţă“, despre deficienţa copiilor săi, gemenii Toma David şi Matei Nikolas, în vârstă de trei ani. Micuţii au fost diagnosticaţi cu sindromul Down la scurt timp după ce au împlinit un an. 
 
Înainte de a veni în platoul lui Cătălin Măruţă, soţul cântăreţei, Gabriel Bălan, a făcut anunţul pe Facebook, precizând şi că acesta a fost principalul motiv pentru care Cristina a ales să participe la „Vocea României“.
 

Cristina a participat la Vocea României pentru copiii noştri şi pentru cei aproximativ 50.000 de copii diagnosticaţi cu sindromul Down

„Îmi caut cuvintele de mai bine de o lună pentru această zi. Acele cuvinte care să descrie măcar în parte ce este în sufletul nostru, ce este în sufletul unui părinte care se confruntă cu o situaţie similară. Am ajuns la concluzia că este imposibil. De oricâtă empatie ar da dovadă un om, nu poate înţelege întocmai ce este în sufletul unui părinte care are un pui (sau mai mulţi) special. În cadrul competiţiei «Vocea României», am spus în repetate rânduri că există un motiv pentru care Cristina a ales să participe. Ei, minunile noastre, copiii noştri - Toma şi Matei -, dar şi cei aproximativ 50.000 de copii din ţară diagnosticaţi cu sindromul Down, ei sunt motivul. Pentru ei am riscat totul şi tot pentru ei, azi, de Ziua Mondială a Sindromului Down, ieşim să vorbim despre ce înseamnă sindromul Down şi, totodată, ce putem face (noi toţi) pentru aceşti copii speciali. Pentru că, nu-i aşa, dacă ne dorim cu adevărat, chiar putem să  schimbăm viaţa împreună! Dacă va puteţi rupe o ora din viaţă, am să va rog să urmăriţi emisiunea de azi. Avem nevoie de energia şi gândurile voastre pozitive. Azi e despre ei. Doar despre ei“, a scris Gabriel Bălan pe pagina personală de Facebook.

Cristina Bălan: „Medicul ne-a dat afară pentru că i-am spus că sindromul Down nu este o boală“

Timp de doi ani, Cristina şi soţul ei s-au descurcat cu greu din punct de vedere financiar, solista căzând pradă şi unei depresii din cauza greutăţilor: „Ne-am abţinut de la multe lucruri pentru a le asigura lor minimul necesar, ne-au mai ajutat şi părinţii“, a precizat Cristina, în emisiunea „La Măruţă“.

Cristina Bălan a vorbit şi despre momentul în care a aflat diagnosticul, subliniind că a fost rănită de opinia medicului, care a sfătuit-o să renunţe la sarcină: „Mi s-a spus că pot face avort medicinal. Sincer, acesta a fost lucrul care m-a durut cel mai mult, faptul că se considera o sarcină neviabilă, defectă. Nu înţeleg cum cineva poate să afirme că dacă extermini o sarcină care are un defect genetic, este un lucru bun. Am auzit astfel de păreri, care ard pe suflet ca fierul înroşit. E ceva foarte dureros.“
 
Întrebată cum se poartă medicii cu micuţii, Cristina a declarat că s-a lovit de multe ori de priviri neplăcute sau de un comportament neadecvat din partea acestora.
„Când băieţii aveau un an şi am fost cu ei la un control medical, medicul ne-a dat afară pentru că i-am spus că sindromul Down nu este o boală. Mi se pare că medicii arată o răceală. Nu vreau să arunc cuvinte mari, dar medicii se uită cu un fel de scârbă la ei. E ca şi cum aceşti copii sunt nişte rebuturi. E o condiţie genetică definitivă. S-ar putea să greşesc, dar deseori am impresia că medicii se uită ciudat la băieţii mei, parcă spun că sunt defecţi. Se poate să fie şi o percepţie subiectivă, venită din teama de discriminare“, a mai adăugat aceasta.

Soţii Bălan au ţinut să facă foarte clar lucrul că au ales să vorbească public despre micuţii lor pentru a ajuta şi alţi părinţi în situaţii similare şi pentru a atrage atenţia asupra acestei probleme.

Cristina Bălan a fost desmenată de telespectatori Vocea României

Contestată şi apreciată deopotrivă, Cristina Bălan a fost desemnată „Vocea României“ prin voturile telespectatorilor, marcând astfel cea de-a doua victorie consecutivă a lui Tudor Chirilă. De-a lungul competiţiei, solista a declarat în repetate rânduri că principalul motiv al participării îl va dezvălui la momentul oportun, limitându-se la a preciza că îşi doreşte ca „Vocea României“ să o ajute să scape de ştampila house-techno-eurodance, fiind de părere că sunt foarte mulţi cei care nu ştiu că ea poate aborda şi alte genuri muzicale, întrucât este asociată doar cu piesele trupei Impact. 
 
Cristina Bălan a fost prezentă şi în studioul Adevărul Live, unde a vorbit despre curajul de a reveni în industria muzicală din România, despre ce a însemnat succesul de la „Vocea României“, care au fost motivele participării, dar şi ce planuri de viitor are. 
citeste totul despre: