Lucrările la Magistrala 5 Metrou Iancului-Pantelimon vor începe abia peste cinci ani. Primăria Capitalei a refuzat autorizarea

Lucrările la Magistrala 5 Metrou Iancului-Pantelimon vor începe abia peste cinci ani. Primăria Capitalei a refuzat autorizarea

Lucrările la Magistrala 5 Metrou vor începe abia din 2020

Lucrările la Magistrala 5 de metrou, tronsonul Iancului-Pantelimon, finanţate printr-un credit acordat de Banca Europeană de Investiţii, erau programate să înceapă în acest an şi să se încheie în 2018. Nu va fi aşa, pentru că Primăria Capitalei a refuzat să dea autorizaţie de construire.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Primăria Capitalei a refuzat să dea autorizaţie de construire, aşa că începerea excavaţiilor a fost amânată după 2020“, au precizat pentru Cetateanul.net oficialii Metrorex.

Lipsesc avizele de la PMB

„Termenul iniţial pentru începerea lucrărilor la tronsonul Iancului-Pantelimon a fost 2016 şi nu se poate respecta din cauza lipsei avizelor de circulaţie şi urbanism de la PMB (implicit a autorizaţiei de construire); procedurile de avizare au fost stopate de responsabilii municipalităţii din cauza lucrărilor în curs de modernizare a tramvaiului. Lucrările de metrou au fost blocate pentru moment, fiind amânate după anul 2020”, au precizat sursele Metrorex.

Primăria a preferat să modernizeze şoseaua

Scandalul între Metrorex şi Primăria Capitalei mocnea de ceva vreme, însă nimeni nu se aştepta la amânarea cu mai bine de patru ani de zile a acestui proiect vital pentru zona de est a Bucureştiului.

Primăria Capitalei s-a apucat să modernizeze Şoseaua Pantelimon fără să-i pese că aici urma să fie construită o linie de metrou, mai arată Cetateanul.net.

Credit de la Banca Europeană de Investiţii

Aceeaşi sursă reaminteşte că pentru finanţarea proiectului a fost semnat un contract, pe 16 decembrie 2011, cu Banca Europeană de Investiţii (BEI), pentru ca apoi să fie ratificat prin Legea nr. 33/08.03.2013, publicată în Monitorul Oficial nr. 156/25.03.2013. Valoarea creditului se ridică la 465 de milioane de euro.

Tronsonul Iancului-Pantelimon al Magistralei 5 de metrou urma să aibă şase staţii: Piaţa Iancului 2, Naţional Arena, Chişinău, Morarilor, Sfântul Pantelimon şi Vergului (lângă Cora Pantelimon).

citeste totul despre: