Soprana Angela Gheorghiu a primit "European Cultural Award" (VIDEO)

Soprana Angela Gheorghiu a primit

Angela Gheoghiu, alături de Dominic Meyer şi Jonas Kaufmann

Angela Gheorghiu a primit, vineri seară, la Dresda, European Cultural Award, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Frauenkirche, sub semnul sărbătoririi unui sfert de secol de la unificarea Germaniei. Discursul de laudatio a fost rostit, preţ de câteva minute, de Dominic Meyer, directorul Operei din Viena.

Ştiri pe aceeaşi temă

Angela Gheorghiu este singura personalitate culturală din România premiată anul acesta la Dresda, numele său înscriindu-se într-o galerie impresionantă, care îi include, printre alţii, pe regina Silvia a Suediei, fostul premier spaniol Felipe Gonzales şi fostul ministru de externe german Hans Dietrich Gaenscher.
 
Celebra soprană s-a numărat printre marii laureaţi ai serii, alături de Jonas Kaufmann, Daniel Hope, Manfred Krug, Katrin Sass şi Felipe González. Premiul i-a fost înmânat de Dominic Meyer, directorul Operei de Stat din Viena, care a rostit un laudatio emoţionant, de câteva minute, înainte de a-i acorda distincţia.
 
"Prin prezenţa mea, România a fost încă o dată reprezentată într-un context al elitelor absolute. M-am simţit fericită şi onorată să mă regăsesc printre laureaţi, dar şi printre prieteni, alături de personalităţi autentice ale Europei", a declarat Angela Gheorghiu, care a rememorat faptul că în Frauenkirche a cântat în urmă cu zece ani.

Fundaţia Culturală Europeană "Pro Europa" decernează Premiile culturale europene o dată la doi ani personalităţilor de anvergură din diferite domenii de activitate, care se disting prin promovarea dialogului între ţările şi regiunile din spaţiul european.

citeste totul despre: