Klaus Johannis este dispus să colaboreze cu liderii politici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, candidatul susţinut pentru funcţia de premier de către PSD, PNL, PC şi UDMR, i-a asigurat pe liderii politici, printr-un comunicat de presă, că va colabora cu ei, declarându-se onorat de propunerea de a conduce un guvern după turul doi al alegerilor prezidenţiale.

"În această perioadă am fost în permanentă legătură cu liderii politici cu care voi colabora şi voi rămâne în continuare în contact cu aceştia pentru a contura detaliile", a spus Iohannis, care se află până duminică la Paris.

Iohannis a reamintit că este dispus să fie premier după alegeri.

"Sunt onorat de propunerea de a conduce un guvern după turul II al alegerilor prezidenţiale, propunere exprimată de Partidul Social Democrat şi Partidul Conservator, Partidul Naţional Liberal şi care are sprijinul Uniunii Democrate a Maghiarilor din România şi al grupului parlamentar al minorităţilor naţionale", a explicat Iohannis.

"Salut intenţia de colaborare între Partidul Naţional Liberal şi Partidul Social Democrat care a fost parafată astăzi. Aşa cum am declarat şi înaintea alegerilor prezidenţiale, consider că această înţelegere politică este un semnal pozitiv în mediul politic din România, pentru faptul că partide cu doctrine diferite şi concurente în primul tur al alegerilor au ales să colaboreze pentru a găsi posibile soluţii la problemele cu care se confruntă la ora actuală România", a declarat Klaus Iohannis.

Primarul sibian a precizat anterior că vrea să aibă primul şi ultimul cuvânt în deciziile pe care le-ar putea lua ca premier, dar a acceptat să se consulte cu liderii partidelor care îl susţin.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite