S-a împărţit vina: studenta a ucis că a rugat-o iubitul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii au ajuns la concluzia că Sergiu Florea şi-a vândut iubita pe 500 de euro, iar Carmen Bejan a fost cea care l-a înjunghiat în inimă pe judecătorul de stabor ţigănesc. Sergiu Florea şi Carmen Bejan, studenţii acuzaţi de uciderea lui Trifu Schroth, vor ajunge în faţa judecătorilor la 4 decembrie.

Anchetatorii au stabilit că studenta Carmen Bejan (20 de ani) este cea care, în noaptea de 31 iulie spre 1 august, a înfipt cuţitul de patru ori în pieptul lui Trifu Schroth (65 de ani).

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, care au finalizat ancheta crimei de la Medicină după patru luni, spun că la fel de vinovat pentru uciderea rromului este şi iubitul fetei, Sergiu Florea. Astfel, crima oribilă s-ar fi petrecut la rugămintea tânărului, care-l bătuse deja pe bătrân.

Tranşat cu mănuşi chirurgicale

Anchetatorii mai spun că Sergiu a încercat să-şi vândă iubita cu 500 de euro, pentru sex. Apelurile de pe telefoanele celor trei confirmă parţial varianta acestora.

Studenta susţine că a fost acostată pe stradă de Trifu Schroth, care i-a vorbit de „avantajele încrederii" şi i-a dat de înţeles că e dispus să o îmbrace în aur dacă va accepta partida de sex.

Potrivit listei apelurilor telefonice, Carmen a vorbit la telefon pentru prima dată cu judecătorul de stabor ţigănesc la 24 iulie, cu o săptămână înainte de crimă. Şi Sergiu a stat de vorbă cu Trifu Schroth de şapte ori: două convorbiri au avut loc la 24 iulie, iar alte cinci la 30 iulie, cu o zi înainte de crimă.

La 31 iulie Carmen şi Trifu s-au întâlnit în camera 50 a căminului studenţesc 1-2. Partida de sex programată nu a mai avut loc. În schimb, judecătorul din stabor ţigănesc a ajuns la podea, dezbrăcat, fiind doborât de loviturile în cap aplicate cu pumnii şi cu picioarele de Sergiu Florea.

Studentul i-a pus un cuţit în mâini lui Carmen şi i-a cerut să-l ucidă pe Trifu Schroth. Fata l-a înjunghit de patru ori în piept.

Cei doi au hotărât să-l tranşeze ca să scape mai uşor de cadavru. Procurorii au stabilit că Sergiu a purtat mănuşi chirurgicale, iar Carmen nu: ea avea mâinile mânjite de sângele lui Trifu Schroth. După ce l-au tăiat, cei doi l-au împachetat în pungi.

Iniţial, au vrut să-l transporte într-un tomberon de gunoi, dar nu au reuşit să fure unul de pe stradă fără să fie observaţi. Au decis să-l urce în portbagajul maşinii lui Schroth, iar apoi să-i dea foc într-o pădure.

A lăsat-o singură cu cadavrul

După ce au pus împreună cadavrul în Mercedesul ţiganului, Sergiu şi-a trimis iubita în cămin să-şi spele sângele de pe mâini. Când Carmen s-a întors la maşină, băiatul dispăruse, iar cheile erau în contact. „Carmen a fugit speriată, crezând că o să fie descoperită lângă cadavru şi o să fie singura acuzată de crimă", spun procurorii. 

Sergiu s-a ascuns în apartamentul unde fata locuise cu chirie în anul întâi. Acolo a găsit-o pe gazdă, căreia i-a spus că o aşteaptă pe Carmen. „Proprietara a fost sunată de părinţii studentei, care i-au spus ce s-a întâmplat şi au rugat-o să sune la poliţie", au mai precizat anchetatorii.

Femeia s-a conformat. În acest timp, însă, Sergiu, ascuns în baie, a încercat să-şi taie venele. Sinuciderea a fost împiedicată de poliţişti. La vederea acestora, tânărul a început să plângă, fiind convins că iubita lui a fost cea care l-a trădat. Carmen s-a predat singură a doua zi.

În timpul celor patru luni de anchetă, studenta a dat declaraţii diferite: a recunoscut, apoi a negat că l-ar fi ucis pe Schroth, a refuzat testul poligraf şi confruntarea cu iubitul.

Studenţii au fost trimişi în judecată, marţi, pentru omor şi profanare de morminte, iar ieri le-au fost prelungite mandatele de arestare cu încă 60 de zile. Ancheta procurorilor a costat 10.000 de lei, iar banii urmează să fie plătiţi statului tot de studenţii ucigaşi. Soţia rromului tranşat, Lucreţia Schroth, cât şi fratele acestuia, Carol Cârpaci, vor despăgubiri de la studenţi pentru moartea ţiganului, însă nu au căzut de acord asupra sumei.

 „Procurorii nu clarifică detaliile crimei, doar improvizează pe marginea declaraţiilor celor doi studenţi. Rechizitoriul descrie o poveste frumoasă de iubire terminată foarte prost cu o crimă oribilă", spune Radu Zandomeni, avocatul familiei Schroth.

A picat testul poligraf de stres

Sergiu Florea a solicitat obsedant să fie testat cu detectorul de minciuni, însă a căzut testul, minţind la întrebările despre cine a înfipt cuţitul. „Consider că starea psihică a inculpatului, din cauza gravităţii faptelor săvârşite şi a mediatizării excesive a cazului, au putut influenţa rezultatele acestui test", susţin procurorii în rechizitoriu. 

Filmul crimei de la Medicină:

24 iulie - Carmen este acostată pe stradă de Trifu Schroth.

30 iulie - Sergiu Florea îl sună pe rrom de cinci ori pentru a stabili detaliile întâlnirii.

31 iulie, ora 16.00 - Trifu Schroth vine în camera căminului, dar este ucis de studenţi.

1 august, ora 3.00 - rromul este tranşat, chiar de ziua lui, şi pus în portbagajul maşinii sale.

1 august, ora 17.00 - Sergiu Florea e prins de poliţişti în timp ce încerca să se sinucidă.

2 august, ora 9.00 - Carmen Bejan se predă poliţiştilor din Complexul Studenţesc Timişoara.

3 august - cei doi studenţi sunt arestaţi.

18 septembrie - medicii psihiatrii stabilesc că studenţii au avut discernământ în momentul comiterii crimei.

10 noiembrie - Sergiu Florea a căzut testul poligraf.

24 noiembrie - studenţii ucigaşi sunt trimişi în judecată.

4 decembrie - primul termen de judecată în dosarul în care studenţii Carmen Bejan şi Sergiu Florea sunt acuzaţi de crimă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite