„A văzut filmul «Avatar» şi s-a sinucis“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O studentă de la Facultatea de Medicină Veterinară a Universităţii de Ştiinţe Agricole a fost descoperită, miercuri seara, spânzurată, în garsoniera sa din Cluj-Napoca. Alexandra Petrica (24 de ani) îşi legase o coardă în jurul gâtului, pe care o fixase de caloriferul înalt din bucătărie.

Potrivit rudelor, tânăra din Constanţa suferise recent o deziluzie din dragoste, din care încă nu-şi revenise complet. „Era o fire mai sensibilă. Eram sigură că a depăşit perioada de suferinţă după despărţirea de prietenul ei, acum patru luni, altfel nu o lăsam să plece la Cluj. Dar după ce a văzut filmul «Avatar» i s-a adâncit depresia şi a făcut ce a făcut.

Citiţi şi:

Rudele confirmă: directorul a ales ştreangul în loc să îşi concedieze angajaţii

Buzău: S-a spânzurat pentru că nu îl lăsa sufletul să îşi concedieze oamenii

Craiova: Elevii Colegiului Ion Mincu o plâng pe profesoara sinucigaşă

Craiova: Soţul profesoarei sinucigaşe a avut un şoc la aflarea veştii

Craiova: Colegii îl apără pe soţul profesoarei sinucigaşe

Constanţa: EXCLUSIV / Filmul Avatar a făcut prima victimă: O studentă la Medicină s-a sinucis UPDATE

Vaticanul acuză filmul "Avatar" că propune venerarea naturii în locul religiei

Filmul i-a răscolit sentimentele",a spus mama fetei, Maria Petrică, inspector-şef adjunct pe Relaţii de Muncă de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanţa. Femeia a mai precizat că Alexandra a văzut filmul o dată la Cluj-Napoca, înainte de Sărbători, iar în vacanţă le-a cerut părinţilor să mai meargă o dată la cinema împreună.

„Traumă puternică"

Psihologii spun că doar o fire foarte sensibilă ar putea fi atât de afectată de o peliculă încât să se gândească la sinucidere. „Probabil trauma fetei era foarte puternică, iar filmul a adâncit-o. Să nu uităm că au fost şi Sărbătorile, perioadă când persoanele singure îşi dau seama cât de singure sunt. Uneori, o singură fază de acest fel este de ajuns. Ea devenise probabil extraordinar de fragilă, era dezechilibrată, iar filmul a adâncit criza emoţională", a declarat psihologul Camelia Condurache.

Modul în care Alexandra şi-a pus capăt zilelor sugerează, potrivit specialiştilor, că era decisă să moară. „Pelicula te influenţează când eşti excesiv de sensibil. Înclin să cred că un astfel de film nu putea să provoace o aşa de puternică determinare", a fost de părere şi psihologul Lucia Alb din Cluj-Napoca.

„Era o fată sensibilă"

Alexandra terminase Liceul de Arte Plastice din Constanţa, îi plăcea pictura, fostul său prieten, de care s-a despărţit de curând, este pictor şi el şi era deosebit de sensibilă faţă de animale. „Era şi motivul pentru care făcea această facultate, unde dorea să continue cercetarea pentru salvarea animalelor", mai spune mama decedatei.

Tânăra a fost elevă a Colegiului Naţional de Arte „Regina Maria" din Constanţa, iar profesorii îşi amintesc cu drag de ea. „A făcut Arhitectură, Arte ambientale şi Design la noi şi s-a dus la facultate la Cluj, dar la altă specializare. Îmi spunea că a regretat că nu a dat de la început la Arhitectură, dar că va face o a două facultate", a declarat Nicoleta Heroiu, directorul liceului.

În lume a fost semnalat un val de depresie după vizionarea filmului „Avatar", din cauza lumii ireale prezentate în peliculă. Ioana Popa, Roxana Glăvan, Mihai Bacalu

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite