Vanilie din plastic. Experimentul unor cercetători care au transformat PET-uri uzate în esenţă de vanilie, cu ajutorul unor bacterii

Vanilie din plastic. Experimentul unor cercetători care au transformat PET-uri uzate în esenţă de vanilie, cu ajutorul unor bacterii

Foto Shutterstock

Cercetătorii au reuşit transformarea unor recipiente din PET, plasticul cel mai des folosit pentru ambalaje, în esenţă de vanilie, folosindu-se de nişte bacterii modificate genetic.

Ştiri pe aceeaşi temă

Astfel, microbii al căror cod genetic a fost modificat au descompus polimerii din PET şi au produs vanilină, un produs foarte utilizat  în industria alimentară şi cosmetică, industria farmaceutică, a produselor de curăţare şi a erbicidelor. Cererea globală pentru vanilină este în creştere, potrivit digi24.ro.
 
Reciclarea ambalajelor din plastic în acest mod ar putea face procesul mult mai atractiv şi eficient. Materialele plastice îşi pierd aproximativ 95% din valoare după o singură utilizare.  

Astfel, microbii al căror cod genetic a fost modificat au descompus polimerii din PET şi au produs vanilină, un produs foarte utilizat în industria alimentară şi cosmetică, industria farmaceutică, a produselor de curăţare şi a erbicidelor. Cererea globală pentru vanilină este în creştere, potrivit digi24.ro. Reciclarea ambalajelor din plastic în acest mod ar putea face procesul mult mai atractiv şi eficient. Materialele plastice îşi pierd aproximativ 95% din valoare după o singură utilizare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările