SpaceX a lansat încă 60 de sateliţi pentru internet, de la Cape Canaveral

SpaceX a lansat încă 60 de sateliţi pentru internet, de la Cape Canaveral

Racheta SpaceX Falcon 9, lansată pe 24 octombrie. FOTO Profimedia

O rachetă SpaceX Falcon 9 a lansat sâmbătă, 24 octombrie, încă 60 de satelinţi Starlink pentru internet, ridicând numărul total la 895 pe măsură ce compania construieşte o reţea planificată de 12000, concepută pentru a oferi servicii globale de internet.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ascensiunea din atmosfera inferioară s-a desfăşurat lin şi, ca de obicei pentru SpaceX, Falcon 9 a aterizat la întoarcere pe o navă dronă în larg. Toţi cei 60 de sateliţi Starlink au fost eliberaţi pentru a zbura pe cont propriu; a fost al 95 zbor de succes al companiei pentru Falcon 9 şi al 100-lea la general.

Operaţiunea Starlink are aprobarea pentru a lansa mai mult de 12.000 de sateliţi, în mai multe planuri orbitale, oferind utilizatorilor comerciali acces la internet în bandă largă, din orice punct de pe Pământ. Compania testează deja serviciul în anumite zone.

Astrofizicianul Jonathan McDowell, un cunoscut analist al zborurilor spaţiale, relatează că până în prezent au fost scoşi de pe orbită în mod deliberat 53 de sateliţi Starlink, doi au reintrat singuri în atmosferă din cauza unor defecţiuni şi alţi 20 nu par să nu mai răspundă la comenzi. Cu tot cu cei 60 de sateliţi lansaţi sâmbătă, pe orbită se află aproximativ 820 de sateliţi Starlink operaţionali. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările