Oamenii de ştiinţă au descoperit rămăşiţele unei creaturi cu 45 de braţe

Oamenii de ştiinţă au descoperit rămăşiţele unei creaturi cu 45 de braţe

FOTO via bgr.com

O echipă internaţională de cercetători de la Yale, Oxford şi alte instituţii importante, au identificat o nouă specie de creatură marină.

Ştiri pe aceeaşi temă

Creatura a existat acum milioane de ani, mişcându-se pe solul oceanelor cu ajutorul celor 45 de braţe pe care le avea. Tot ce a rămas din creatura antică, ce a primit numele de Sollasina cthulhu, este o mică fosilă. 
 
Cercetătorii explică faptul că această creatură avea, pe toată suprafaţa sa, braţe care amintesc de tentaculele stelelor de mare. Sollasina cthulhu este o rudă antică a unor creaturi moderne, precum castravetele de mare, ariciul de mare sau, evident, steaua de mare. 
 
Diferenţa dintre aceste specii şi ruda lor este că cea din urmă avea un fel de armură care acoperea tentaculele sale. De asemenea, aceasta avea un corp mic de numai 2 centimetri şi jumătate.  
 
Datorită mărimii sale reduse, probabil că aceasta nu reprezenta o ameninţare pentru alte creaturi marine, oamenii de ştiinţă concluzionând că îşi petrecea viaţa căutând mâncare, fiind ajutată de armura de pe tentacule pentru a lupta împotriva prădătorilor, notează site-ul bgr.com

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: