Fenomen şocant din cauza valului de căldură din nord-vestul Pacificului. Somonii par a fierbe de vii VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Somonii afectaţi de caniculă FOTO: Columbia Riverkeeper
Somonii afectaţi de caniculă FOTO: Columbia Riverkeeper

Un fenomen şocant a fost observat de un grup de conservare a speciilor şi a habitatelor marine, în Oceanul Pacific. Somonii din fluviul Columbia, expuşi la temperaturi de nesuportat în apă, valului de căldură, au pielea vizibil afectată şi pare că începe să se desprindă, ca şi cum ar fi fost fierţi de vii, relatează The Guardian.

Într-un clip publicat marţi de organizaţia non-profit Columbia Riverkeeper, câţiva somoni care înoată într-un afluent al fluviului au corpurile acoperite cu leziuni despre care grupul spune că sunt rezultatul supraîncălzirii, potrivit Digi 24.

De regulă, somonii migrează din ocean în fluviul Columbia, zona lor de reproducere, dar acum au schimbat în mod neaşteptat cursul, a spus Brett VandenHeuvel, directorul executiv al Columbia Riverkeeper. El a spus că traseul prin râul Little White Salmon, un afluent al fluviului Columbia, acolo unde a fost înregistrat videoclipul, a fost soluţia disperată a somonilor de a „scăpa de căldură”.

Grupul de conservare a înregistrat videoclipul după valul de căldură, într-o zi în care temperatura apei a depăşit 21 de grade Celsius, o temperatură letală pentru aceşti peşti, dacă sunt expuşi la ea pentru perioade lungi de timp. În SUA există o lege potrivit căreia temperatura din acest fluviu trebuie menţinută sub 20 de grade Celsius. 

VandenHeuvel a comparat situaţia cu cea a unei persoane care încearcă să alerge la maraton la temperaturi de peste 38 de grade Celsius. „Diferenţa este că asta nu este o distracţie pentru somon”, a spus el. „Nu au de ales”. 

Cel mai probabil, somonii din videoclip vor muri din cauza bolilor şi a stresului termic. 

Această secvenţă este încă un alt exemplu al efectului tragic al valului recent de căldură, care a ucis sute de oameni din Pacificul de nord-vest şi Canada şi peste 1 miliard de animale marine şi a provocat incendii în întreaga regiune.

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite