Descoperire istorică în dulapul primul om care a păşit pe Lună: camera cu care s-a filmat aselenizarea

Descoperire istorică în dulapul primul om care a păşit pe Lună: camera cu care s-a filmat aselenizarea

Obiectele găsite în dulapul lui Neil Armstrong

Primul om care a ajuns pe Lună, Neil Armstrong, a murit în 2012. În urma lui au rămas legende, controverse şi ... o colecţie nedescoperită de obiecte pe care le-a folosit în expediţia selenară Apollo 11.

Ştiri pe aceeaşi temă

După moartea lui Neil Armstrong, soţia sa, Carol a descoperit într-un dulap o colecţie de obiecte ascunse într-o cârpă albă. Obiectele păreau a fi din expediţii spaţiale.

Carol Armstrong i-a trimis fotografii lui Allan Needal, curatorul colecţiei Apollo de la Muzeul Smithsonian, iar acesta a descoperit că acestea sunt obiecte din misiunea Apollo 11, care erau în modulul Eagle.

Aceste artefacte sunt printre puţinele obiecte care s-au întors înapoi de pe Lună şi sunt nepreţuite. Cel mai important obiect este o cameră de 16 milimetri. Aceasta era montată pe parbrizul modulul lunar şi a filmat ultima fază a aselenizării. De asemenea, ea a înregistrat şi activităţile lui Neil Armstrong şi Buzz Aldrin pe satelitul natural al Pământului.

Printre obiecte sunt pur şi simplu nişte mărunţişuri strânse de Neil Armstrong, printre care o oglindă din metal strălucitor, un bec, câteva harnaşamente. Le puteţi vedea pe câteva în galeria foto.

Cine a fost Neil Armstrong?

Astronautul s-a născut în 1930, în Ohio, Statele Unite. A fost pasionat de zbor încă din copilărie şi a obţinut licenţa de pilot la vârsta de 16 ani. 

 
În anul 1947, Armstrong şi-a început studiile în inginerie aeronautică la Universitatea Purdue cu o bursă de la US Navy.
 
Prima sa misiune spaţială a fost Gemini 8, în anul 1966. Armstrong a  executat, atunci, prima conectare a două nave spaţiale, împreună cu pilotul David Scott. 
 
În iulie 1969, astronautul a fost comandantul misiunii de aselenizare Apollo 11. Împreună cu Buzz Aldrin, Armstrong a ajuns pe Lună şi a explorat suprafaţa acesteia timp de aproape trei ore. Armstrong a declarat, când a păşit prima dată pe Lună: "Este un pas mic pentru om, un salt uriaş pentru omenire".
 
Ulterior, în 2000, Neil Armstrong declara: ”Am fost, şi voi fi mereu, un inginer pasionat. Îmi iau doza de mândrie şi satisfacţie din realizările mele profesionale".
 
Misiunea de pe Lună l-a făcut mai popular decât a fost eroul şi idolul său, aviatorul Charles Lindberg. 
 
Cu toate acestea, Neil Armstrong a vrut să iasă din lumina reflectoarelor. 
 
După Apollo 11, şi-a trăit viaţa privată în mod discret, după ce şi-a cumpărat o fermă, la ţară, şi a început să predea inginerie aerospaţială la Universitatea din Cincinatti. A fost profesor, aici, până în anul 1979.
 
Neil Armstrong a mai avut apariţii publice, însă foarte rar. În anul 2003, la o conferinţă despre aparatele de zbor, astronautul a păşit pe scenă pentru a ţine un discurs, însă a vorbit doar câteva secunde şi nu a menţionat nimic despre experienţa sa în Cosmos.
 
"Cred că tuturor ne place să fim recunoscuţi, nu pentru un singur foc de artificii, ci pentru întreaga activitate", a declarat Armstrong într-un interviu pentru CBS, în 2005.
 
Când a fost întrebat cum se simte ştiind că urmele lăsate de paşii lui vor rămâne pe suprafaţa lunii probabil pentru mii de ani, el a răspuns: "Eu sper că cineva va merge până acolo zilele astea să le cureţe". 
Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările