Cosmonauţii ruşi au efectuat un tur video al interiorului modulului de cercetări Nauka, andocat la Staţia Spaţială Internaţională VIDEO

Cosmonauţii ruşi au efectuat un tur video al interiorului modulului de cercetări Nauka, andocat la Staţia Spaţială Internaţională VIDEO

Modulul rusesc Nauka cuplat la iss. FOTO: NASA/ShaneKimbrough

Cosmonauţii ruşi au efectuat un tur video al interiorului modulului de cercetări Nauka, care joi a făcut ca Staţia Spaţială Internaţională (SSI) să scape de sub control pentru scurt timp, din cauza unei defecţiuni software, transmite Reuters.

Oficialii ruşi din domeniul spaţiului au declarat că o eroare software şi o posibilă scădere a atenţiei umane au fost de vină pentru defecţiunea care a făcut ca întreaga staţie spaţială să iasă din poziţia sa normală de zbor, la 250 de mile deasupra Pământului, cu şapte membri ai echipajului la bord.

Imaginile i-au arătat pe cosmonauţii Oleg Novitski şi Piotr Dubrov deschizând trapele şi făcând un scurt tur în modulul Nauka, a anunţat agenţia spaţială rusă Roscosmos.

Potrivit relatării NASA despre incidentul de joi, directorul zborului misiunii a declarat imediat o urgenţă a zborurilor spaţiale, în timp ce inginerii de la sol se luptau pentru a restabili stabilitatea satelitului de cercetare extins.

NASA şi Roscosmos au anunţat fiecare că cei şapte membri ai echipajului - doi cosmonauţi ruşi, trei astronauţi americani şi alţi doi din Japonia şi Franţa - nu au fost niciodată în pericol imediat.

Roscosmos, care săptămâna aceasta a vorbit despre planurile de a lansa un alt modul rus în noiembrie, trecut o serie de incidente şi scandaluri de corupţie, inclusiv în timpul construcţiei Cosmodromului Vostocni din orientul extrem al ţării, unde contractorii au fost acuzaţi de delapidarea fondurilor de stat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările