Blue Origin a amânat lansarea vehiculului spaţial New Shepard pentru miercuri, din cauza vântului puternic

Blue Origin a amânat lansarea vehiculului spaţial New Shepard pentru miercuri, din cauza vântului puternic

Compania spaţială Blue Origin, a miliardarului Jeff Bezos, a amânat lansarea vehiculului New Shepard, la bordul căruia se va afla actorul William Shatner, din serialul Star Trek, pentru ziua de miercuri în loc de marţi, din cauza vântului puternic prognozat de meteorologi, transmite Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Din cauza vântului prognozat pentru marţi, 12 octombrie, echipa operaţională a misiunii Blue Origin a luat decizia de a amâna misiunea de lansare a NS-18 pentru ziua de miercuri, 13 octombrie”, a anunţat compania într-un comunicat.
 
Cunoscut cel mai bine pentru rolul căpitanului Kirk din serialul original de televiziune Star Trek, Shatner va face parte dintr-un echipaj format din patru persoane al misiunii suborbitale a NS-18.
 
Actorul în vârstă de 90 de ani va zbura ca invitat al Blue Origin, dar compania a anunţat şi că a vândut bilete în valoare de aproape 100 de milioane de dolari către clienţi plătitori.
 
Blue Origin, care a realizat în luna iulie o lansare de succes cu Jeff Bezos la bord, a afirmat că echipa operaţională a misiunii a confirmat că vehicului a îndeplinit toate condiţiile şi că astronauţii au început să se antreneze duminică.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările