Aproape 80.000 de oameni vor să plece de pe Pământ şi să nu se mai întoarcă

Aproape 80.000 de oameni vor să plece de pe Pământ şi să nu se mai
întoarcă

În jur de 78.000 de persoane s-au arătat interesate de iniţiativa fundaţiei Mars One. Oamenii s-au îngrămădit în speranţa că vor fi selectaţi să devină primii colonişti ai planetei Marte, potrivit space.com.

Ştiri pe aceeaşi temă

Înscrierile au început pe 22 aprilie iar organizatorii susţin că participanţii la competiţie provin din 120 de ţări. Cei care vor fi desemnaţi câştigători vor ajunge pe Marte în anul 2023 şi vor forma o colonie permanentă pe Planeta Roşie.

„Fiind peste 78.000 de persoane înscrise, asta se dovedeşte a fi cea mai râvnită slujbă din istorie“, a declarat directorul executiv şi co-fondatorul fundaţiei Mars One, Bas Lansdorp. În total, organizatorii speră că se vor înscrie în jur de 500.000 de persoane.

Fundaţia estimează costurile călătoriei până pe Marte la 6 miliarde de dolari. Organizaţia speră să strângă majoritatea fondurilor prin organizarea unui reality show care va urmări toate fazele misiunii, de la selectarea astronauţilor până la primul an petrecut pe Planeta Roşie.

Doritorii se pot înscrie până la data de 31 august şi singura condiţie este să fi împlinit 18 ani. Înscrierea se face pe baza unui clip video de un minut în care sunt explicate motivele participării la program. Există şi o taxă care trebuei plătită, cuprinsă între 5 dolari şi 75 dolari, în funcţie de fiecare ţară în parte. Taxa pentru români este de 13 dolari.

Când perioada de înscrieri este finalizată, vor fi aleşi între 50 şi 100 de candidaţi din cele 300 de regiuni identificate de Mars One. Până în 2015, vor rămâne între 28 şi 40 de candidaţi pentru rolul de colonist al planetei Marte, au declarat oficiali ai companiei.

Acest grup va fi împărţit în echipe de câte patru persoane care se vor antrena, timp de şapte ani, pentru misiunea de pe Marte. În cele din urmă, publicul va vota una dintre echipe pentru a fi primii vizitatori ai Planetei Roşii.

SUA se află se află în fruntea listei cu cel mai mare număr de doritori, în concurs înscriindu-se 17.324 de participanţi. În China sunt 10.241 de persoane care vor să colonizeze Marte iar din Marea Britanie ar vrea să plece 3.581 de oameni.

„Mars One este o misiune care reprezintă întreaga umanitate şi spiritul ei va fi legitim numai dacă popoarele din întreaga lume vor fi reprezentate. Sunt mândru să văd că exact asta se întâmplă“, a declarat Landsorp.

Vrem să discutăm cu voi. Vizitaţi-ne şi pe pagina de Facebook Tech Adevărul. 

Vă invităm să urmăriţi o selecţie de clipuri video trimise de participanţi:Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările