TikTok vrea să facă angajări: 3000 de ingineri în următorii trei ani, în Europa, Canada şi Singapore

TikTok vrea să facă angajări: 3000 de ingineri în următorii trei ani, în Europa, Canada şi Singapore

TikTok intenţionează să angajeze aproximativ 3.000 de ingineri în următorii trei ani, majoritatea în Europa, Canada şi Singapore, a anunţat marţi compania, transmite Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Planul arată că populara aplicaţie video nu a renunţat la planurile sale de expansiune, în pofida incertitudinilor legate de proprietarii săi. Preşedintele american Donald Trump a ordonat companiei mamă ByteDance, din China, să vândă TikTok, pe fondul îngrijorărilor legate de securitatea datelor personale ale utilizatorilor pe care le gestionează

„Pentru a sprijini dezvoltarea noastră rapidă la nivel mondial, intenţionăm să continuăm extinderea echipei globale de ingineri a TikTok, inclusiv adăugarea a aproximativ 3.000 de ingineri în Canada, Europa, Singapore, precum şi în SUA, în următorii trei ani”, a spus un purtător de cuvânt al TikTok.

Statele Unite vor rămâne unul dintre centrele de inginerie ale companiei şi va fi angajat mai mult personal, a adăugat purtătorul de cuvânt.

În prezent, există aproximativ 1.000 de ingineri care lucrează pentru TikTok în afara Chinei, aproape jumătate dintre ei având sediul în Mountain View, California.

Reuters a relatat anterior că ByteDance intenţionează să investească miliarde de dolari şi să recruteze sute de angajaţi în Singapore, oraş pe care l-a ales ca sediul său central din Asia de Sud-Est.

Trump a declarat luna trecută că a aprobat un acord preliminar prin care Oracle şi Walmart ar urma să cumpere participaţii la TikTok, dar acordul oficial nu s-a concretizat, după ce ByteDance a spus că nu va renunţa la o participaţie majoritară la aplicaţie.

Un judecător american va analiza pe 4 noiembrie dacă guvernul SUA va putea să interzică descărcarea TikTok din magazinele de aplicaţii americane, o măsură despre care ByteDance a avertizat că ar interzice efectiv utilizarea sa în Statele Unite.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările