Motorola One, un smartphone simplu pentru preţul corect [TECH REVIEW]

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Motorola One FOTO Adrian Pogîngeanu

Motorola One e un smartphone accesibil din punct de vedere al preţului, cu breton şi un design simpatic. Poreclit şi Moto X pentru asemănarea cu iPhone X, Moto One e frumuşel şi poate fi lesne confundat cu fratele vitreg, mult mai scump şi mai galonat.

Fiind un fan al telefoanelor mari, am subestimat Moto One (150mm lungime) la început. Nu e foarte greu, cântăreşte 162g şi orice colţ al ecranului e accesibil în folosirea cu o singură mână.

Ecranul Max Vision de 5.9 inci are rezoluţie HD+ (720 x 1520p) 287 ppi, raport 19:9 şi e ok în soare.

Motorola One FOTO Adrian Pogîngeanu

Motorola One e dual SIM, are spaţiu separat pentru card Micro SD (până la 256 GB) şi vine în două culori: alb şi negru. Specificaţii: Snapdragon 625, placă grafică Adreno 506, 4GB RAM şi 64 GB stocare. Toate astea “unse” cu Android 8.1, în programul Android One. Conectivitatea e asigurată de wireless dual-band 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 5.0, poziţionare (A-GPS, GLONASS, BDS, GALILEO), radio FM, USB Tip-C 2.0. Păstrează mufa jack în partea de sus a dispozitivului, ceea ce e un plus.

Motorola One sim tray FOTO Adrian Pogîngeanu

Meniul e simplu, rapid şi prietenos. Ce înseamnă pentru Moto One programul Android One: 3 ani de actualizări de securitate şi încă două versiuni de Android în afară de cea preinstalată. Un mare plus la acest capitol, majoritatea telefoanelor de buget primesc actualizări doar pe perioada garanţiei şi rareori încă două versiuni de Android.

Motorola One camera duala FOTO Adrian Pogîngeanu

Camera principală duală are 13MP PDAF (f2.0) + 2MP (f2.4), bliţ cu LED-uri, cu tehnologie Color Correlated Temperature (CCT).  Filmează 4 K la 30fps, FHD la 30fps, FHD la 60fps şi HD la 30fps.

Senzorul de amprentă aşezat central, accesibil, funcţionează perfect. În majoritatea timpului am folosit deblocarea vocală, pe care am setat-o la început, "Ok Google" şi gata.

În lumina zilei fotografiile sunt viu colorate, clare, atrăgătoare. Temperatura de culoare îţi joacă feste pe alocuri, dar în ansamblu e bine. Am făcut câteva fotografii drăguţe prin Bratislava şi la castelul Devlin. Imagine de sus, cu o parte a castelului şi Dunărea. Vezi mai multe imagini în galeria de la fotografia de deschidere.

Castelul Devlin din Slovacia fotografiat cu Motorola One FOTO Adrian Pogîngeanu

La intrarea în castel am dat peste un prieten”, un pui de viperă, care s-a făcut repede nevăzut în iarbă.

Camera secundară are 8MP - f2.2, bliţ şi filmează FHD la 30fps. Cei de la Motorola ne-au furnizat fotomodele pentru testarea camerelor şi le-am pus la lucru. Iată ce-a ieşit. Selfie cu Motorola One.

Selfie cu Motorola One colaj

Fotografiile de noapte sau cele pe lumină puţină suferă la capitolul detalii, calitate. Sigur ca se putea mai bine, dar în mod cert, un cumpărător de Motorola One nu se gândeşte la fotografii de noapte.

Fotografie de noapte cu Motorola One FOTO Adrian Pogîngeanu

Utilizatorii de Motorola One primesc stocare nelimitată în Google Photos. Pentru cei care filmează şi fotografiază mult asta e grozav.

Bateria lui Moto One are 3000 mAh şi ţine circa 4 ore de ecran activ (luminozitate 100%) şi vreo 5 în auto, dar se încarcă repede, foarte repede. Acelaşi încărcător Turbo Power (15 w) ca la Motorola Z3 Play şi Motorola G6. Producătorul promite la o încărcare de 15 minute până la 60 % baterie sau 8 ore de autonomie în doar 20 minute de încărcare. E mai rapid decât pe unele dispozitive de top, la capitolul încărcare.

Motorola One mufa incarcare jack difuzor FOTO Adrian Pogîngeanu

Sunetul pe Moto One e furnizat de un singur difuzor, aflat în partea de jos şi de 2 microfoane. Nu e grozav, dar îşi face treaba.

Teste

Motorola One nu e un smartphone potrivit pentru gaming, nici pe aproape. Rezultatele în teste sunt edificatoare. În Antutu a scos 81401 puncte şi în 3DMark 483 puncte. Sigur că poţi să rulezi nişte joculeţe mai mici, fara grafică complexă, dar cam atât.

Motorola One TESTE

În testul wireless, pe frecvenţă de 2.4 GHz a obţinut:

download 51.5 Mbps, upload 46.6 mbps

download 51.6 Mbps, upload 47.5 mbps

download 49.2 Mbps, upload 47.4 mbps

În testul de reţea 4G (LTE) a obţinut:

download 63.7 Mbps, upload 50.0 mbps

download 66.0 Mbps, upload 49.2 mbps

download 65.9 Mbps, upload 40.9 mbps.

În cutie sunt telefonul, încărcătorul, o husă transparentă, cheiţa şi manualele. Apropo de husă, pe cât de frumuşel e Moto One, pe atât de urât e cu husa pe el. Dar fară husă rişti să-l zgârii sau să-l spargi.

Motorola One e un smartphone de buget fără pretenţii şi artificii. Punctele lui forte sunt: designul prietenos, încărcarea rapidă, stocarea mare, RAM suficient, sistemul de operare şi preţul de circa 270 de Euro.

 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite