Cum poate deveni orice firmă operator de telefonie mobilă în România

Cum poate deveni orice firmă operator de telefonie mobilă în România

Orice firmă poate deveni operator de telefonie mobile

Veridian Systems, primul operator mobil virtual de tip MVNE (Mobile Virtual Network Enabler) din România, a finalizat platforma pe baza căreia va oferi serviciile  necesare pentru funcţionarea operatorilor mobili virtuali (MVNO – Mobile Virtual Network Operator). Această platformă integrează şi soluţiile software utilizate pentru  găzduirea acesteia de către un operator mobil tradiţional.

Platforma oferită de Veridian Systems asigură operatorilor mobili virtuali toate funcţionalităţile necesare pentru ca aceştia să îşi creeze propriile produse şi servicii de comunicaţii mobile, sub brand propriu, precum şi planurile tarifare pentru utilizatorii de tip prepaid.

Pe baza acestor funcţionalităţi, operatorii mobili virtuali îşi vor putea defini strategia de vânzare şi de distribuţie, vor avea informaţii complete despre publicul ţintă şi segmentele de piaţă vizate, pe baza cărora vor dezvolta campanii eficiente de marketing, de achiziţie şi de loializare. În plus, toate procesele ce ţin de facturare, plăţi, management al clienţilor şi al partenerilor vor fi gestionate cu uşurinţă şi urmărite în timp real.

Platforma Veridian funcţionează pe două nivele: un sistem de business şi o platformă tehnologică. Sistemul de business este utilizat de MVNO pentru implementarea şi urmărirea proceselor de activitate, furnizând totodată suportul informaţional pentru deciziile de business. Platforma tehnologică este gestionată de Veridian Systems şi este utilizată pentru implementarea deciziilor de business la nivel tehnic, asigurând managementul operaţional al tuturor proceselor de business.

Prin alianţa cu un MVNE experimentat, un operator mobil virtual îşi reduce riscurile legate de intrarea pe piaţă, precum şi resursele financiare, de timp şi umane investite în dobândirea know-how-ului specific. De asemenea, prin găzduirea unei platforme de tip MVNE, operatorii mobili tradiţionali îşi optimizează costurile de integrare cu fiecare MVNO în parte.

Practic, o firmă care doreşte să ofere cartele cu brandul propriu şi servicii de telefonie, poate să devină operator mobil virtual. Exemple de acest tip ar putea fi Frog sau Click SIM, dar acelea nu erau diferenţiate foarte mult de operatorii tradiţionali. Un operator virtual poate oferi preţuri diferenţiate sau oferte care să includă şi produsele sale tradiţionale. Un exemplu bun ar fi un hipermarket care să ofere cartele cu minute incluse pentru cei care cheltuiesc o anumită sumă de bani la shopping.

Ce sunt MVNO-urile?

Există peste 750 de MVNO-uri active în întreaga lume. Conform GSM Association, în 2011 în Europa de Vest erau active 446 de MVNO-uri, 96 în Regiunea Asia Pacific, 76 în Statele Unite şi 50 în Europa de Est.

În ceea ce priveşte numărul abonaţilor la diferite tipuri de MVNO-uri, Informa Telecoms and Media estimează creşteri anuale semnificative. Dacă în prezent există aproximativ 140 milioane de utilizatori, numărul acestora ar putea depăşi 311 milioane până la sfârşitul anului 2017.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările