Costul apelurilor către alte reţele a scăzut de la 1 septembrie

Costul apelurilor către alte reţele a scăzut de la 1 septembrie

ANCOM a anunţat că tarifele pentru apelurile în alte reţele scad la începutul toamnei. FOTO Mediafax

Tarifele apelurilor către alte reţele scad de la 1 septembrie până la 3,07 eurocenţi pe minut, a anunţat ANCOM (Autoritatea Naţională de Administrare şi Reglementare în Comunicaţii). Această scădere face parte din a doua etapă de reducere a plafoanelor maxime pentru tarifele de interconectare, după cele din martie, când tarifele au fost reduse cu valori între 19% şi 30%.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit ANCOM, operatorii cărora li se aplică această reglementare sunt Cosmote, Orange, Vodafone, Romtelecom, RCS & RDS şi Telemobil (Zapp). De asemenea, li se aplică şi celorlalţi furnizori activi de reţele şi servicii de telefonie mobilă destinate publicului din România. În plus, faţă de reducerea tarifelor de interconectare, aceşti furnizori sunt obligaţii să respecte şi norme de transparenţă, nediscriminare, de a permite accesul şi utilizarea unor elemente specifice ale reţelei şi a infrastructurii asociate, precum şi obligaţia de control al tarifelor.

Piața telecomunicațiilorUtilizatori, cartele preplătite și abonamente20102011Nr. utilizatoriNr. carteleNr.abonamente051015202530Sursa: Costul apelurilor către alte reţele a scăzut de la 1 septembrie - NPT.roCostul apelurilor către alte reţele a scăzut de la 1 septembrie - NPT.ro

Din 2003 şi până în prezent, tariful mediu pentru convorbirile în alte reţele a scăzut cu aproximativ 70%, iar anul 2013 va marca noi evoluţii ale acestor tarife. Cuantumurile şi viteza reducerilor vor fi definitivate în urma consultărilor publice naţionale şi europene.

Potrivit datelor raportate ANCOM de către furnizori, piaţa de comunicaţii electronice a înregistrat în anul 2011 valoarea de 3,5 miliarde euro. Iar veniturile obţinute de operatorii de telefonie mobilă din serviciile de voce au însumat 470 milioane euro, adică 13,3% din valoarea pieţei de comunicaţii electronice.

Rata de penetrare a serviciilor de telefonie mobilă la sfârşitul anului 2011 era de 123 cartele SIM active la 100 locuitori şi a fost calculată pe baza rezultatelor preliminare ale recensământului desfăşurat în 2011.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările