Adevărul Live cu Marian Alecsiu, F64, despre fotografia în 2016: de la film la telefon

Marian Alecsiu, F64, despre fotografia în 2016: de la film la telefon 

Marian Alecsiu, cofondator F64, a venit la Adevărul Live pentru a discuta despre fotografie în 2016, una pe care o realizăm pe film, cu DSLR-uri sau cu telefonul.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fotografia a evoluat foarte mult într-o sută de ani. Ne-a furnizat momente istorice, romantice, triste sau optimiste şi am ajuns acum, în 2016, s-o realizăm prin aproape orice dispozitiv, de la telefon şi film la ceasuri şi maşini. Este un semn că fotografia încă nu şi-a atins graniţele. Marian Alecsiu, cofondator F64, a vorbit la Adevărul Live despre ce mai înseamnă această artă şi pasiune.

Telefoanele sunt acum cel mai intim gadget al omului modern şi, totodată, o cameră foto la îndemână. Mereu la îndemână. Recent, Huawei P9 s-a dovedit un telefon cu două camere şi chiar speciale: una este normală, cealaltă foloseşte senzor alb-negru pentru cadre cât mai bune în lumină puţină. Totuşi, fotografia pe film încă rezistă, ba chiar este într-o uşoară creştere.

Chiar şi F64, cel mai mare magazin foto-video, a reintrodus servicii de developare şi scanare în ofertă, iar cel de printing există de ceva timp. Este un semn că oamenii fac tot mai multe poze, dar asta nu înseamnă că ele sunt limitate unui singur mediu. Discuţia cu Marian Alecsiu acoperă începuturile fotografiei pe film în anii '90, trece la digitalul reprezentat de DSRL-uri şi ajunge la telefoane şi drone. 

 

Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările