YouTube introduce în noiembrie posibilitatea de a urmări video-uri fără a avea conexiune la internet

YouTube introduce în noiembrie posibilitatea de a urmări video-uri fără a avea conexiune la internet

Noul YouTube este mai prietenos şi permite două ecrane FOTO Răzvan Băltăreţu/YouTube

YouTube a anunţat că va introduce din noiembrie o nouă caracteristică pentru aplicaţia sa de mobil de pe iOS şi Android care va permite utilizatorilor să se uite la videoclipuri chiar dacă nu au internet, pentru o perioadă limitată.

Ştiri pe aceeaşi temă

Caracteristica anunţată astăzi va permite utilizatorilor să stocheze video-uri şi să le vizualizeze  offline pentru o scurtă perioadă de timp chiar dacă nu mai sunt conectaţi la internet. Practic, scriu cei de la YouTube pe blogul oficial, videoclipurile nu mai sunt întrerupte de naveta de dimineaţă. Cât de lungă va fi această perioadă? Rămâne de văzut, deoarece Google nu a menţionat nimic.

De ce face Google acest lucru? În primul rând abonamentele de date nu sunt destul de generoase încât să fie viabil să ne uităm la videoclipuri pe YouTube cu o conexiune 3G sau 4G, deoarece consumă foarte multe date. În al doilea rând, YouTube nu permite descărcarea videoclipurillor, deşi există astfel de aplicaţii. Google a testat o asemenea opţiune anul trecut, când a permis utilizatorilor să se uite la tot videoclipul, dacă l-au deschis şi au văzut primele secunde. Astfel, acesta era stocat în memoria Cache a dispozitivului.

Nu este primul mare update pentru YouTube pe mobil. În august, atât pe iOS, cât şi pe Android, utilizatorii au putut observa că pot urmări un video într-o fereastră minimizată, în timp ce explorează YouTube după alt conţinut interesant. De asemenea, pentru a se alinia politicii de descoperire de conţinut şi stocarea acestuia, YouTube a introdus playlist-urile şi pe mobil.

Aşteptaţi noiembrie pentru un update important la YouTube Mobile.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările