Uber se întoarce într-una dintre ţările în care fusese scos în afara legii

Uber se întoarce într-una dintre ţările în care fusese scos în afara legii

Uber este una dintre companiile care au întâmpinat cele mai multe probleme în ceea ce priveşte reglementarea legală în diversele pieţe pe care activează.

Ştiri pe aceeaşi temă

Uber Technologies a reluat de miercuri serviciile de transport în Finlanda, după o pauză de un an, pentru a beneficia de o reformă a legii transporturilor, transmite Reuters.

Compania americană este supusă presiunilor din partea şoferilor de taxi tradiţionali şi a autorităţilor de reglementare din Europa, care o acuză de concurenţă neloială şi de ocolirea reglementărilor referitoare la licenţele de operare.

În Finlanda, Uber a fost considerată o afacere legală, cu condiţia ca şoferii să deţine licenţe de taximetrie, dar compania a fost ţinta unor investigaţii ale poliţiei, iar şoferii au fost nevoiţi să cedeze veniturile obţinute, pentru că nu deţineau autorizaţii.

La 1 iulie a intrat în viguare o lege reformată a transporturilor,care a eliminat o limită a licenţelor de taximetrie pe care guvernul le poate emite într-un an, precum şi restricţiile referitoare la curse. Totodată, este creat cadrul legal pentru aplicaţiile de tipul Uber.

Compania a reluat miercuri serviciile uberX şi UberBLACK în regiunea capitalei finlandeze, care include Helsinki, Espoo, Vantaa şi Kauniainen.

Directorul general al Uber Nordics, Joel Jarvinen, a spus că peste un sfert de milion de persoane din regiunea Helsinki au deschis aplicaţia Uber, din august anul trecut, deşi compania nu a mai avut activitate în Finlanda.

citeste totul despre: