Cea mai mare schimbare a Yahoo Mail: de ce nu o să mai ai nevoie de parolă

Cea mai mare schimbare a Yahoo Mail: de ce nu o să mai ai nevoie de parolă

Noul Yahoo Mail este actualizat pentru toate platformele pe care este folosit.

Yahoo Mail împlineşte 18 ani în aceasta toamnă şi sărbătoreşte cu schimbarea aplicaţiei. Odată cu aceasta, cea mai importantă noutate este că îţi permite să te autentifici, în premieră, fără parolă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Noul Yahoo Mail este adaptat atât pentru web, cât şi pentru smartphone-uri şi ceasuri inteligente. Aplicaţia şi versiunea de web au fost schimbate, dar asta contează mai puţin când afli că cea mai mare noutate este lipsa necesităţii de a introduce parola. Sistemul prin care face Yahoo asta se numeşte On-Demand Passwords şi se foloseşte de telefon pentru a verifica identitatea utilizatorului.

Nu mai ai nevoie de parolă pe Yahoo Mail, dar trebuie să ai telefonul pe lângă tine şi să activezi din setările contului Yahoo Account Key. Odată ce vrei să accesezi aplicaţia pe web, vei primi un mesaj pe telefon dacă permiţi sau nu accesul şi asta e tot. Astfel, dacă cineva îţi sparge contul, tot nu se poate conecta foarte uşor, ca până acum.

"Account Key este o metaforă pentru cum utilizatorii îşi vor verifica identitatea", a declarat Dylan Casey, vicepreşedinte de produs la Yahoo. Acesta este startul, dar în timp aplicaţia poate fi actualizată şi să permită autentificarea biometrică prin cititoare de amprentă sau recunoaşterea feţei (cum face Windows 10). Totuşi, dacă pierzi sau n-ai telefonul lângă tine, trebuie să foloseşti o adresă de mail secundară pentru a dovedi că eşti tu, ceea ce poate fi un inconvenient.

Pasul Yahoo a fost explicat şi de Jeff Bonforte, vicepreşedinte senior pentru Produse dedicate Comunicării. "Emailul a moştenit vulnerabilităţile altor sisteme de pe Internet securizate cu parolă. Utilizatorii noştri folosesc prea des aceeaşi parolă, pentru mai multe conturi, şi asta dăunează securităţii. Poţi să sporeşti oricât securitatea prin parole, dar nu poţi să faci asta intuitiv şi simplu", a explicat Bonforte. Mai mult, doar 10% din utilizatorii Yahoo folosesc autentificarea în doi paşi, o metodă sigură de securizare a contului.

Dincolo de această veste, Yahoo introduce prin noua actualizare şi suportul pentru conturi Outlook, AOL sau Hotmail, ceea ce şi Microsoft a făcut prin aplicaţia Outlook acum câteva luni. După cum vezi, lipseşte Gmail de pe listă, dar Bonforte susţine că se lucrează la aşa ceva. Cât despre eficienţă, Yahoo consideră că nu vei simţi diferenţa, aplicaţia va funcţiona la fel şi sincronizarea se face fără probleme, scrie Engadget. Alte modificări ţin de cum interacţionezi cu mesajele, prin swipe ca pe Gmail sau ca în aplicaţia Apple de mail, de exemplu.

Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările