BitDefender avertizează: nu descărcaţi declaraţiile pe proprie răspundere decât de pe site-ul Guvernului!

BitDefender avertizează: nu descărcaţi declaraţiile pe proprie răspundere decât de pe site-ul Guvernului!

Specialiştii în securitate informatică de la Bitdefender recomandă cetăţenilor care trebuie să plece de acasă pe durata pandemiei să evite să descarce formulare de pe alte site-uri decât cele ale autorităţilor, întrucât pot divulga date personale unor necunoscuţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ca măsură de precauţie, Bitdefender a marcat drept tentative de înşelăciune informatică (phishing) şase pagini de internet neoficiale care permit descărcarea sau completarea acestor documente.

Declaraţia pe proprie răspundere conţine date personale sensibile ale cetăţenilor precum numele, adresa de acasă, codul numeric personal sau seria şi numărul actului de identitate.

„Cum aceste formulare tip au devenit disponibile şi pe multe alte site-uri apărute recent, există riscul ca acele informaţii să fie colectate de către persoane neautorizate şi eventual folosite în diverse tentative de fraudă. De asemenea, unele formulare conţin şi intervalul orar al deplasărilor în afara domiciliului, ceea ce ar putea indica unui răufăcător nu doar adresa, ci şi perioada în care acasă nu se află nimeni”, spune Liviu Arsene, specialist în securitate informatică la Bitdefender.

Recomandarea pentru cei care sunt nevoiţi să completeze declaraţii pe proprie răspundere pentru părăsirea domiciliului pe durata pandemiei este să le descarce numai de pe site-ul oficial https://www.mai.gov.ro/

Paginile considerate suspecte sunt cele de mai jos. Acestea sunt enumerate strict în scop informativ.

http://carantina.me/

https://declaratie.egovernment.ro/

http://declaratieppr.ro/

https://eu.123formbuilder.com/form-34081/?

https://ydssqrnsfhg0fis-adw2020.adb.eu-frankfurt-1.oraclecloudapps.com/ords/f?p=105:1::::::

https://declaratie.ro/

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: