VIDEO Un englez şi-a construit propriul costum funcţional „Iron Man”. La ce altitudine poate zbura

VIDEO Un englez şi-a construit propriul costum funcţional „Iron Man”. La ce altitudine poate zbura

FOTO via Ted.com

„Iron Man” sau Omul de Fier, în traducere, este unul dintre cei mai populari supereroi din universul Marvel, unul pe care fanii îl pot vedea ilustrat în benzi desenate, desene animate sau cele mai recente filme, între care şi seria Avengers (Răzbunătorii).

Ştiri pe aceeaşi temă

Richard Browning este inginer în domeniul petrolier, la bază, însă într-o zi a decis să renunţe la slujba sa obişnuită şi să îşi urmeze una dintre cele mai mari pasiuni: zborul. Acesta a printat 3D, pe piese, un costum cu propulsie turbojet, care se ridică la un cost de 400.000 de euro. „Iron Man” este capabil să zboare cu 52 de km pe oră la altitudini de până la 3650 de metri.

Chiar dacă proiectul a fost demarat doar pentru distracţie, aşa cum explică Browning într-un interviu acordat publicaţiei CNN, totul a devenit rapid ceva mai mult. Mai ales că tatăl său a fost inginer aeronautic, ceea ce înseamnă că zborul îi curge prin vene. Dacă la început experimentele cu propulsia erau destul de periculoase, Richard a ajuns la o formă finală a costumului, una care îi permite să zboare în condiţii de siguranţă.

Costumul dezvoltat de Browning se bazează pe o putere de propulsie de 1050 de cai putere şi poate fi chiar cumpărat de la acesta, desigur, doar dacă îţi permite buzunarul. Succesul lui Daedadelus, aşa cum se numeşte exoscheletul, a fost consacrat şi de Cartea Recordurilor, care l-a omologat ca fiind cel mai rapid sistem portabil de propulsie jet din lume.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările