Uber anunţă opţiune nouă şi destul de importantă pentru şoferii din Bucureşti

Uber anunţă opţiune nouă şi destul de importantă pentru şoferii din Bucureşti

Noua opţiune era disponibilă în SUA, acum vine şi în România.

Uber a debutat în Bucureşti în februarie 2015. Între timp, a ajuns şi în alte oraşe şi a oferit servicii noi. Acum, are o opţiune specială pentru şoferii parteneri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Uber a anunţat azi, oficial, funcţionalitatea „Destinaţii predefinite“, care le permite şoferilor să îşi împartă maşina doar în drum spre casă sau birou. Pe scurt, cum ei deja s-au decis că merg într-o anumită direcţie, pot „anunţa“ asta prin aplicaţie şi le vor fi repartizaţi pasageri care merg în aceeaşi zonă. Opţiunea este disponbilă momentan pentru partenerii din Bucureşti. Urmează să fie lansată treptat şi în celelalte oraşe din România.

Odată cu setarea unei destinaţii predefinite, aplicaţia îi va conecta doar cu acei pasageri din apropiere care merg în aceeşi direcţie, atât timp cât nu îi abate de la ruta lor cu mai mult de 1,5 kilometri.

Până în momentul de faţă, opţiunea a fost testată de 50% din partenerii din Bucureşti. Vor avea toţi acces la ea din 14 februarie. Scenariile de utilizare sunt numeroase, cum ar fi drumul spre şcoala sau grădiniţa copilului, mersul de la şi spre un centru comercial pentru cumpărături ori revenirea acasă la finalul zilei.

Totodată, a fost extinsă cu 15% zona „Bucureşti“ în care poţi comanda în avas o cursă, în special spre Nord. Opţiunea e disponibilă din toamnă. Compania va comunica în curând numărul de utilizatori în România. Până atunci, sunt aproximativ 200.000 în Bucureşti.

În 15 zile de când unii parteneri au avut acces la funcţionalitate, 62% din aceştia au folosit-o şi 61% apelează la ea constant. În medie, acceptă două-trei comenzi înainte de a ajunge la destinaţie, dar maximul a fost atins de un şofer care a reuşit să facă 20 de curse până la destinaţie. Poţi vedea noutatea asta şi altfel: fără să fii şofer Uber constant, poţi alege să porneşti aplicaţia când te duci şi te întorci de la birou, pe traseul tău, fără deviere. Poate creşte numărul de parteneri, de maşini disponibile în trafic.

Cât despre partenerii care vor să folosească noua opţiune, trebuie să aibă permis auto de cel puţin un an, o maşină în stare bună de până la 15 ani vechime, cu toate reviziile la zi, cazier auto fără incidente grave şi cazier judiciar fără istoric şi posibilitatea de a colabora cu Uber printr-o entitate juridică, pentru a putea emite facturi fiscale pentru cursele efectuate.

La nivel global, 55% din şoferii parteneri Uber consideră că este o opţiune utilă, care îi ajută să îşi valorifice timpul şi maşina la maximum.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările