Tesla deschide a 800-a staţie de alimentare cu Supercharger din Europa

Tesla deschide a 800-a staţie de alimentare cu Supercharger din Europa

Staţia de alimentare din Avignon, Franta. FOTO Tesla

Mai multe staţii de alimentare cu Supercharger au intrat în funcţiune în ultimele zile, iar astăzi, 30 iunie, Tesla a deschis cel de-al 800-lea punct din Europa.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aproape 9000 de Supercharger  sunt distribuite în aceste staţii de alimentare, care sunt acum răspândite în 30 de ţări din Europa, prima locaţie fiind deschisă în Letonia la începutul acestei luni.

Cea de-a 800-a staţie de încărcare este situată în Franţa, la  Avignon, în drum spre Marsilia şi Riviera Franceză. Staţia are 28 de standuri, pentru a deservi flota de automobile Tesla care circulă în Europa. 
 
Locaţia Nebbenes din Norvegia deţine în continuare recordul de cel mai mare amplasament, cu 44 de Superchargere. 
 
Tehnologiile îmbunătăţite ale bateriilor şi ale sistemelor de încărcare permit o viteză de încărcare mai mare, acum de până la 250 kW datorită Supercharger-elor V3. 
 
Lansat în noiembrie 2021, proiectul pilot Non-Tesla Supercharger a continuat să se extindă în noi puncte şi ţări. În prezent, acesta este activ în 13 pieţe, cu un total de peste 250 de staţii de încărcare şi 3600 de boxe Supercharger. Prin acest program pilot, Tesla operează cea mai mare reţea publică de încărcare rapidă din Europa (> 150 kW).
 
Toate echipamentele Superchargers funcţionează cu energie 100% regenerabilă.
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările