Noul Chromecast vine cu facilităţi de smart TV şi 4K la 50 de dolari

Noul Chromecast vine cu facilităţi de smart TV şi 4K la 50 de dolari

Google a prezentat o nouă versiune a stick-ului de streaming Chromecast, una care aduce îmbunătăţiri majore faţă de cele anterioare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Noul Chromecast arată diferit de cele vechi - seamănă cu un puc de hochei, fiind mai oval şi mai subţire - însă designul este cel mai puţin important aspect raportat la restul facilităţilor oferite.

În primul rând, acum există un sistem de operare cu o interfaţă grafică proprie afişată pe televizor, în cadrul căruia utilizatorii pot naviga pentru a descoperi conţinut, aplicaţii şi jocuri.

Parcă pentru a crea dinadins confuzie, Google numeşte noua interfaţă Google TV, care nu trebuie confundată nici cu vechiul Google TV, nici cu Android TV, deşi poate rula aplicaţiile de Android TV. Noul Google TV este, de fapt, urmaşul aplicaţiei Play Movies and TV.

Simplu spus, noul Google TV este o interfaţă specială pentru Chromecast, pusă peste un Android TV.

Chromecast are acum şi o telecomandă, necesară pentru navigarea în cadrul Google TV. Telecomanda înlocuieşte acum smartphone-ul, prin intermediul căruia se controlau vechile versiuni de Chromecast.

Pe lângă funcţiile de bază, telecomanda are taste speciale pentru accesarea YouTube şi Netflix. Butoanele pentru volum au fost plasate pe partea dreaptă a telecomenzii, ca la telefoanele mobile.

Nu lipseşte nici integrarea cu Google Assistant, care poate fi invocat tot din telecomandă şi folosit pentru a realiza mai rapid, prin comenzi vocale, o serie întreagă de acţiuni.

Noul Chromecast poate reda filme 4K cu 60 de cadre pe secundă şi are suport Dolby Vision, care promite culori, contrast şi luminozitate superioare.

50 de dolari costă noul Chromecast, un preţ puţin mai mare decât versiunile vechi, însă suficient de rezonabil pentru facilităţile oferite ca alternativă la un smart TV mult mai scump.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările