Google lucrează la lentile de contact inteligente cu camere foto incorporate

Google lucrează la lentile de contact inteligente cu camere foto
incorporate

Lentilele inteligente de la Google ar putea deveni realitate FOTO Shutterstock

Google este una dintre cele mai inovatoare companii din lume. Gigantul a creat deja ochelari inteligenţi şi acum vrea să reducă considerabil dimensiunile gadgeturilor purtabile.

Ştiri pe aceeaşi temă

Compania a depus o cerere de brevet în care descrie o pereche de lentile de contact care ar îndeplini aceleaşi funcţii ca şi ochelarii Google Glass.

Totuşi, în loc să fie controlate vocal, lentilele ar reacţiona la „o serie de tipare de clipire unice“, deci cei care le-ar purta ar arăta şi mai ciudat decât purtătorii de Google Glass.

Cererea de patent vine la numai câteva luni după ce compania a prezentat un prototip de lentile de contact capabile să măsoare nivelul de glucoză din sânge. Invenţia a fost dezvoltată în laboratoarele Google X şi ar putea fi de mare ajutor pentru milioanele de diabetici care trebuie să-şi măsoare nivelul de glucoză luând sânge din degete.

Noile lentile de contact ar putea să ajute persoanele nevăzătoare să vadă anumite lucruri. „De exemplu, o persoană oarbă care ar purta lentilele de contact Google cu cameră integrată ar putea merge pe trotuar, apropiindu-se de o intersecţie. Componentele de analiză ale lentilelor ar putea procesa datele brute ale imaginilor surprinse de cameră pentru a determina că se apropie o maşină de intersecţie“, se arată în cererea de brevet. 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: