Cum a ajuns Lisa Su să fie cel mai bine plătit CEO din lume

Cum a ajuns Lisa Su să fie cel mai bine plătit CEO din lume

Foto: AMD

De când Lisa Su a devenit şefa AMD, compania a ajuns de la limita falimentului la a fi una dintre cele mai bine cotate la bursă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cu un asemenea succes, vine şi un pachet salarial pe măsură, astfel că Lisa Su a devenit cel mai bine plătit CEO din lume anul trecut, obţinând o sumă de 58,5 milioane de dolari, conform sondajului anual realizat de Associated Press, care măsoară compensaţiile primite de şefii marilor companii.

Su a devenit astfel prima femeie care tronează în vârful acestei liste, iar avansul pe care l-a avut faţă de locul al doilea este considerabil, CEO-ul Discovery, David Zaslav, încasând ”doar” 45,8 milioane de dolari.

Salariul lui Su a crescut de patru ori faţă de anul trecut, graţie performanţelor avute. Într-adevăr, nimeni nu poate contesta reuşitele pe care le-a înregistrat AMD cu Su la cârmă, acţiunile la bursă crescând de la 3$ la aproape 55$ în cei 5 ani de când ea a devenit CEO.

Primii 10 CEO din topul realizat de AP. Foto: TechSpot

Mai mult, AMD a devenit un real competitor pentru dominarea celor de la Intel în ceea ce priveşte procesoarele. De la introducerea arhitecturii Zen, procesoarele AMD au devenit din ce în ce mai populare, aflându-se constant pe lista celor mai bine vândute astfel de produse pe Amazon şi fiind apreciate chiar şi de „părintele Linux-ului”, Linus Torvalds, aşa cum arată cei de la TechSpot.

Pe listă s-au aflat 20 de femei şi 309 bărbaţi. Pachetul salarial al lui Su este dublu faţă de următoarea femeie din top, Marilyn Hewson, CEO-ul Lockheed Martin, care a încasat 24,4 milioane de dolari. Este important de notat şi faptul că lista include doar şefii care au deţinut această poziţie pentru cel puţin doi ani, pentru a evita includerea bonusurilor de instalare în pachetul salarial.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: