Conflict între Tesla şi autorităţile locale din California, după ce compania şi-a continuat operaţiunile din fabrică în această perioadă

Conflict între Tesla şi autorităţile locale din California, după ce compania şi-a continuat operaţiunile din fabrică în această perioadă

Musk nu a făcut un secret din opinia sa cu privire la pandemia COVID-19. Foto: Getty Images

În această săptămână, toate operaţiunile din San Francisco au primit un ordin care spunea că sunt nevoiţi să îşi lase toţi angajaţii acasă, cu excepţia celor care îndeplinesc ”operaţiuni de bază”, precum securitatea sau plata salariilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe de o parte, Tesla a respectat acest ordin, având la muncă ieri, în fabrica din California, doar 25% din personalul său total, de 10.000 de angajaţi. Cu toate acestea, cei 2500 de oameni prezenţi au lucrat la linia de asamblare a maşinilor, lucru care a dat naştere unui conflict între CEO-ul companiei, Elon Musk, şi autorităţile locale.

Şeriful din Alameda County şi-a arătat nemulţumirea chiar pe Twitter, acolo unde Musk este extrem de activ, menţionând că ”Tesla nu este o afacere esenţială, conform definiţiei din Ordinul de Sănătate al Alameda County. Tesla îşi poate îndeplini în continuare operaţiuni de bază la un nivel minim”.

Discrepanţa provine de la o simplă frază: Musk susţine că producţia maşinilor este o activitate esenţială pentru Tesla, în timp ce autorităţile locale susţin contrariul, spunând că activităţile esenţiale pot fi doar menţinerea securităţii fabrici şi alte lucruri similare.

Într-un email trimis angajaţilor fabricii, obţinut de CNN Business, compania spune că a primit ”indicaţii diferite de la mai multe autorităţi guvernamentale” despre felul în care ar trebui să trateze ordinul de a sista activitatea care nu poate fi considerată esenţială.

Email-ul sugerează de asemenea angajaţilor că ar trebui să ”vină în continuare la muncă, atât timp cât se află într-o funcţie esenţială” precum ”producţie, service sau livrări”.

Musk a fost criticat în această perioadă pentru felul în care a vorbit despre pandemia globală de coronavirus. Pe 6 martie, într-o postare pe Twitter, el spunea că ”panica” ce a fost creată în jurul virusului este ”stupidă”. Miliardarul şi-a păstrat opinia, trimiţând un email angajaţilor săi în care spune că ”pagubele pe care le produce panica cu privire la coronavirus sunt mult mai mari decât cele realizate de virus în sine”.

Şeful Tesla a menţionat şi că va lucra în această perioadă, înştiinţându-şi însă angajaţii că este ”în regulă” dacă doresc să stea acasă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: