AMD EPYC în creştere pe piaţa de supercomputere

AMD EPYC în creştere pe
piaţa de supercomputere

AMD EPYC

AMD îşi consolidează poziţia pe piaţa de supercomputing. Cercetătorii si oamenii de ştiinţă din Europa se orientează din ce în ce mai mult spre soluţiile AMD EPYC pentru problemele cele mai complexe, de la analiza fenomenelor meteo extreme, la maşinile autonome sau la sistemele naţionale de apărare.

Ştiri pe aceeaşi temă

În ultimele luni, AMD a format conexiuni de business cu cei mai importanţi inovatori pe piaţa de supercomputing, pentru a integra soluţiile EPYC pe următoarele sisteme:
  • El Capitan, cel mai rapid supercomputer din lume care a fost anunţat de curând va fi echipat cu AMD EPYC. Acesta va sparge bariera de putere de calcul de 2 exaflopi şi va fi folosit în cadrul Administraţiei de Securitate Nucleară din SUA.
  • (ECMWF) Atos Supercomputer, construit să reducă impactul evenimentelor meteo severe.
  • „ARCHER 2”, un supercomputer Cray Shasta dezvoltat pentru UK Research and Innovation – acesta va deveni în curând cel mai puternic supercomputer din Marea Britanie.
  • Vulcan”, un supercomputer Cray Shasta dezvoltat pentru UK Atomic Weapons Establishment (AWE), construit să contribuie la securitatea şi la apărarea Regatului Unit.
  • Hawk”, un supercomputer de la Universitatea din Stuttgart – cel mai mare proiect AMD EPYC din Germania şi unul dintre cele mai mari din întreaga regiune EMEA
 
De asemenea, AMD lucrează împreună cu HPE/Cray pentru a contrui un nou supercomputer exascale. Sistemul Frontier se va lansa anul viitor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: