VIDEO Pâine şi cartofi - cadoul de Paşte oferit de o primărie unei comunităţi de romi. Zeci de oameni s-au înghesuit să primească alimentele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oamenii s-au înghesuit să primească pâine şi cartofi FOTO USR Sălaj
Oamenii s-au înghesuit să primească pâine şi cartofi FOTO USR Sălaj

Câteva zeci de persoane s-au adunat în mijlocul străzii, aşteptând să primească de la autorităţi pâine şi saci de cartofi.

Fotografii şi o filmare postate pe reţele de socializare, în care autorităţile împart alimente într-o comunitate de romi din oraşul Jibou au devenit virale şi au trezit critici din partea internauţilor.
Imaginile în care se vede că nu se respectă distanţarea socială au fost surprinse miercuri, 15 aprilie, în zona Stejarilor din Jibou, când câteva zeci de persoane s-au adunat în mijlocul străzii pentru a lua parte la o acţiune organizată de către Primărie pentru distribuirea ajutoarelor sociale şi a pensiilor. În acelaşi context, oamenii au primit din partea autorităţilor locale pâine şi saci cu cartofi. Întregul moment s-a desfăşurat sub ochii poliţiştilor locali, care asistă pasivi.

Primarul din Jibou, Dan Ghiurco, nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere. În schimb, el a transmis Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sălaj că demersul a făcut parte dintr-o acţiune de distribuire alimente către persoane aflate în situaţii de risc social, beneficiari ai venitului minim garantat, precum şi pentru vârstnici fără aparţinători, ce a vizat împărţirea a aproximativ 1.000 de pachete în oraş şi în satele aparţinătoare.

"Nu a fost cel mai fericit mod de distribuire a pachetelor în cazul imaginilor apărute în spaţiul public, dar conducerea Primăriei şi oficiali ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean ne-au asigurat că incidentul a fost unul izolat (pe o stradă îngustă) şi de scurtă durată (2-3 minute). Poliţiştii au intervenit operativ şi în scurt timp au reuşit sa facă ordine, să îi determine pe beneficiarii pachetelor să păstreze o minimă distanţă, iar imediat după primirea ajutoarelor să se retragă spre propriile locuinţe fără a crea alte incidente. Revenim cu un apel la maximă responsabilitate către toţi reprezentanţii instituţiilor implicate în combaterea efectelor cauzate de noul coronavirus. Indiferent că vorbim de instituţii judeţene sau locale, din sistemul medical sau de siguranţă publică - cu toţii trebuie să înţelegem că nu pot exista şi că nu vom tolera abateri de la normele legale. Siguranţa şi sănătatea cetăţenilor este prioritară, iar Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă va monitoriza cu atenţie toate acţiunile din această perioadă şi nu vom avea niciun fel de rezerve în aplicarea măsurilor legale, indiferent de context sau de persoane. Apreciem spiritul civic al celor care ne-au făcut aceste sesizări şi  îndemnăm sălăjenii să apeleze la sprijinul autorităţilor ori de câte ori consideră necesar", au precizat pentru "Adevărul" oficialii CJSU Sălaj.

   VIDEO Facebook.com/Plus Sălaj

Mai puteţi citi:

Bătaie cruntă într-o comunitate de romi. Mascaţii şi jandarmii, chemaţi să calmeze spiritele

Cum îşi propune o primărie să vină în sprijinul unei comunităţi sărace de 2.500 de persoane. „Vom schimba radical viaţa întregii familii“

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite