Sălăjeanca Elisabeta Nagy, femeia excepţională numărul 1 în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elisabeta Nagy, preşedinta Asociaţiei Down Sindrom din Cehu Silvaniei, a fost desemnată câştigătoarea Campaniei „Top 10 femei excepţionale din România”.

Sălăjeanca Elisabeta Nagy, care are grijă de copiii cu sindrom Down şi cu alte afecţiuni grave din Cehu Silvaniei, a fost desemnată câştigătoare a Campaniei „Top 10 femei excepţionale din România”, derulată de revista „Click! Pentru femei”. Ea a concurat cu alte nouă femei simple, dar de excepţie, din întreaga ţară, femei care prin forţe proprii au înfiinţat asociaţii, au modificat legi nedrepte şi le-au dat altor oameni o nouă şansă la viaţă.

În această campanie Elisabeta a fost propusă de Andreea Marin Bănică, vedeta, venită în Sălaj în februarie pentru promovarea „Şcolii Mamelor”, fiind impresionată de povestea de viaţă a ei, dar şi de puterea cu care luptă pentru a-i ajuta pe copii să aibă şansa la o viaţă mai bună. Tot Andreea Marin a fost şi prezentatoarea galei de săptămâna trecută, gală în care Elisabeta a avut surpriza să afle că, dintre cele zece femei de excepţie din această campanie, ea a strâns cele mai multe voturi. Şi chiar dacă nu a primit bani, ca premiu, aşa cum spera – pentru că are nevoie urgentă de un microbuz cu care să-i poată transporta mai uşor pe copii – Elisabeta este extrem de fericită că a câştigat. Cu atât mai mult cu cât şi cealaltă ardeleancă din campanie, Livia Moldovan, din Bistriţa, a avut o clasare bună: locul III.
Drept premiu pentru locul I câştigat, Elisabeta va petrece, alături de fiica ei, o săptămână în Corfu.


“Sunt foarte fericită că am câştigat acest premiu şi sper că, prin notorietatea pe care am câştigat-o acum, cât mai mulţi oameni să afle despre Asociaţia Down Sindrom şi să ne ajute”, spune Elisabeta.

Are nevoie de un microbuz


Mama unei tinere de 29 de ani cu sindrom Down, Elisabeta Nagy a înfiinţat în 2000 Asociaţia Down Sindrom, prin care, din sponsorizări şi donaţii făcute de oamenii cu suflet mare, le oferă educaţie şi câte două mese pe zi copiilor ce suferă de grave afecţiuni din Cehu Silvaniei. Pentru a-i putea aduce pe copii în fiecare zi de acasă la centrul de zi al asociaţiei, Elisabeta are nevoie de un microbuz. A demarat, în acest sens, o campanie de donare online. Informaţii pe www.docesil.tipfix.eu.


Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite