Safari cu canoe pe Someş în Sălaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dependenţii de adrenalină au acum posibilitatea să pornească într-un River Safari, chiar în judeţul Sălaj. Dincolo de aventură, îndrăzneţii vor putea învăţa să tragă cu arcul sau cu puşca şi să viziteze peşterile, rezervaţiile geologice şi ruinele unor castele din judeţ.

Nu e o distracţie pentru oricine, nu e nici comod, nici ieftin, dar cu siguranţă merită! Nu în fiecare zi ai ocazia de a călători pe râuri şi lacuri cu barca sau canoe, de a învăţa tirul cu arcul sau cu puşca şi de a vizita peşterile, rezervaţiile geologice şi ruinele unor castele de la tine acasă, din judeţ!

Datorită familiei Zaharie – Aurel, tatăl, şi Gadiel, fiul, – începând din această vară este posibil. Cei doi le propun curajoşilor două trasee în bazinul Someşului, împreună cu Elsa, o barcă motorizată, dar echipată şi cu vâsle, pe care să vă simţiţi în siguranţă, dar să şi puteţi admira peisajele superbe de pe traseu.

Coborâre cu canoe pentru începători

Până în luna septembrie, luaţi-vă prietenii sau colegii şi încercaţi o coborâre de 26 de kilometri pe Someş, pentru începători, excursie de o zi-două. Traseele pe care le-au ales cei doi rangeri de la „Canoe Someş River Safari“ sunt pe secţiunile mai lente ale râului: Cuciulat – Jibou şi Jibou – Benesat.

Spre norocul aventuroşilor, pe ambele lungimi sunt situate obiective naturale sau antropice deosebite: peştera Lii de la Cuciulat, cu picturi rupestre din neolitic, sau rezervaţia Stanii Cliţului – pe primul traseu, iar pe cel de-al doilea ruinele cetăţii lui Pintea sau Grădina Botanică. În pauze, veţi putea învăţa să folosiţi busola, să pescuiţi, să trageţi cu arcul sau cu puşca.


În plus, dacă sunt solicitaţi, rangerii vor putea organiza excursii de câte două ore la Grădina Zmeilor, Castrul Roman de la Porolissum şi Castelul Wesselenyi, din Jibou.

Dai un ban, dar face

Pentru un grup de până la opt persoane, preţul aventurii porneşte de la 150 de euro pe zi. Pentru grupurile mai mari de opt persoane, preţul este de 20 de euro de persoană pe zi.
În cazul în care o zi vi se pare insuficient, grupul va trebui să pună pe masă 250 de euro sau 30 de euro de persoană, pentru un grup mai mare de opt persoane.

Pentru 23 de persoane,  tura de o zi costă 300 de euro, iar cea de două zile, 400 de euro.
În preţ intră
echipamentul – canoe sau barcă, vâsle sau pagăi, veste de salvare, ghid şi transportul bagajelor. Gadiel Zaharie, unul dintre cei doi rangeri, poate fi găsit în Jibou, la numărul de telefon 0740/190.847.

Condiţii de cazare şi masă


Vă puteţi caza în corturi de câte două locuri, contra sumei de 10 lei de persoană, la pensiunea Eden, din Jibou, pentru 70 de lei de persoană, sau la cabană, pentru 20 de lei. În ceea ce priveşte masa, rangerul Gadiel Zaharie spune că decizia îi aparţine grupului. Organizatorii pot contracta servicii de catering, dacă grupul preferă această variantă.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite