S-a terminat cu gratuităţile la stomatolog. Medicii dentişti au fost tăiaţi de la contractele cu Casa de Asigurări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând de luna aceasta , medicii stomatologi nu se mai află în relaţie contractuală cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Sălaj. Principalul efect al acestei măsuri este faptul că nu vor mai exista gratuităţi pentru nimeni la stomatolog, nici măcar pentru copii.

Din lipsă de fonduri, medicii stomatologi nu mai primesc fonduri prin Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate. Vestea ne-a fost dată astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, de preşedintele – directorul general al Casei Sălaj, dr.Marius Tăutu. „Activitatea stomatologică nu va avea relaţie contractuală cu casa nici în luna aprilie, şi nici din luna mai încolo. În cel mai bun caz, ne-am putea relua relaţiile contractuale după rectificarea bugetară care are lor, de regulă, în semestrul al II-lea”, explică dr.Tăutu.


Potrivit reprezentanţilor CJAS Sălaj, până acum erau în relaţie contractuală cu casa 30 de medici stomatologi din Sălaj. Aceştia primeau, lunar, o finanţare de bază de 1.050 de lei, la care se adăuga un spor de 20 la sută în cazul medicilor primari, respectiv 50 la sută, pentru cei 16 medici contractanţi care îşi desfăşurau activitatea în mediul rural. În baza acestei finanţări, medicii asigurau servicii gratuite pentru anumite categorii de pacienţi, în special pentru copii. În luna martie, suma a fost redusă la 300 de lei pe lună, la care se adăugau, după caz, sporurile amintite.


Potrivit lui Corin Penciuc, preşedintele Colegiului Medicilor Dentişti din Sălaj, măsura va lovi în special în pacienţi. „Implicaţiile sunt directe mai cu seamă la nivelul pacienţilor. Vor plăti pentru servicii inclusiv copiii”, explică el, apreciind  măsura ca „o bătaie de joc la adresa medicilor stomatologi” şi declarând că este efectul „politicii total aiuristice a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate”.
 

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite