REZULTATE SIMULARE BAC 2014.  Cele mai slabe rezultate - la matematica

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Educaţiei Naţionale a făcut publice rezultatele simulării examenului de bacalaureat, organizată la începutul acestei luni în toate liceele, cu participarea în premieră, alături de elevii din clasele a XII-a, şi a elevilor din clasele a XI-a.

Potrivit situaţiei centralizate afişate pe site-ul ministerului, rezultatele sunt semnificativ mai slabe la clasa a XI-a, semn că elevii în cauză nu au luat foarte în serios testarea, probabil şi pentru că au ştiut că încă nu le-a ajuns cuţitul la os. Astfel, doar 44,85 la sută dintre cei 1.835 de elevi prezenţi la simulare au luat note peste 5 la limba şi literatura română, în timp ce la limba şi literatura maternă procentul notelor peste 5 a ajuns la 59,13 la sută. Cel mai slab stau elevii din clasele a XI-a la matematică, respectiv istorie, adică la proba obligatorie a profilului, unde numai 28,82 la sută dintre elevi au luat note de trecere.

La clasa a XII-a, 54,06 la sută dintre cei 2.157 de elevi prezenţi au luat note peste 5 la prima probă, cea la limba şi literatura română. La Limba şi literatura maternă, procentul de note peste 5 este de 60 la sută, proba obligatorie a profilului, susţinută de cea mai mare parte dintre elevi la matematică, fiind promovată de numai 41,79 la sută dintre elevi. La proba la alegere, procentul de note peste 5 este de 57,77 la sută.

Rezultatele obţinute la simulările naţionale din anul şcolar 2013-2014 nu vor fi trecute în catalog, dar sunt analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite