Recunoaşterea "greşelii" l-a scăpat de închisoare. Doar un an cu suspendare pentru un traficant de droguri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un traficant de droguri de risc din Sălaj a scăpat doar cu un an de închisoare cu suspendare, după ce şi-a recunoscut fapta şi a optat pentru judecarea dosarului său în procedură simplificată.

Un an de închisoare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei de un termen de încercare de trei ani. Atât a primit de la judecătorii Tribunalului Sălaj Vasile Marius G., un tânăr de 28 de ani din Sălaj, acuzat că în perioada septembrie - octombrie 2011 a vândut unui martor cantitatea de 17 grame de cannabis. Potrivit purtătorului de cuvânt al instanţei, judecătorul Mirela Lazoc, dosarul tânărului a fost disjuns dintr-un dosar mai complex de trafic de droguri de risc, după ce acesta şi-a recunoscut fapta şi a optat pentru judecarea lui în procedură simplificată. "Procedura simplificată presupune recunoaşterea faptei şi necontestarea probelor, ceea ce aduce soluţionarea la primul termen şi reducerea pedepsei cu o treime", explică judecătorul.

Instanţa a mai dispus confiscarea specială de la tânăr a sumei de 400 lei, obţinută din săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc şi plata de către acesta a sumei de 600 lei, cheltuieli judiciare către stat, din care suma de 200 lei, reprezintă onorariu pentru apărător din oficiu şi va fi avansată din fondurile MJLC, către Baroul de avocaţi Sălaj.

Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu apel, în termen de 10 zile de la pronunţare (pronunţată în şedinţa publică din 23 mai).

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite