FOTO VIDEO Cariera militară, promovată cu avioane şi elicoptere de luptă. Cum sunt convinşi liceenii să aleagă o şcoală a Forţelor Aeriene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe aeronave şi elicoptere au survolat joi Zalăul, în cadrul unei campanii pe care Forţele Aeriene o derulează pentru a promova cariera militară.

Aproximativ 200 de elevi din clasele a XI-a şi a XII-a din judeţul Sălaj au avut ocazia să descopere joi, 6 februarie, informaţii utile, complexe şi complete despre ceea ce înseamnă profesia de militar în Forţele Aeriene, precum şi paşii pe care trebuie să îi urmeze pentru a deveni studenţi la Academia Forţelor Aeriene “Henri Coandă” Braşov sau elev la Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia” Boboc.

Acţiunea a fost organizată de către Forţele Aeriene Române, la Cercul Militar din Zalău, şi face parte dintr-o campanie de promovare a carierei militare, în care au mai fost incluse oraşele Oradea, Satu Mare şi Bistriţa.
Liceenii au putut descoperi, astfel, oferta educaţională a învăţământului militar de aviaţie şi aspecte legate de cariera piloţilor şi a militarilor Forţelor Aeriene.

Organizatorii au vorbit şi despere avantajele unei cariere militare: "În primul rând, pe timpul şcolarizării, totul este gratuit: cursurile, cazarea, hrana, echipamentul, rechizitele, transportul. Avem laboratoare moderne, săli de sport moderne, bazine de înot; puteţi să faceţi sport chiar şi de performanţă. Avem concursuri, olimpiade între şcolile militare. Avem biblioteci moderne, avem programe de pregătire şi de schimburi de experienţă cu ceilalţi elevi şi studenţi din ţările partenere NATO şi UE. Avem şi noi programul Erasmus, ca la instituţiile civile de învăţământ. Odată absolvite aceste instituţii de învăţământ, veţi deveni cadre militare, veţi primi un loc de muncă sigur, veţi fi repartizat într-o funcţie în Armata României, veţi avea un salariu sau o soldă decentă, veţi avea normă de hrană. Aveţi posibilitatea de a participa la programe de pregătire în străinătate, de specializare, de executare a misiunilor în teatrele de operaţii unde România participă. Totodată, aveţi şansa de a lucra cu o tehnică modernă pe care Armata Română o are acum în dotare: avionul multirol F-16, sistemul de rachete Patriot şi sistemul de radare tridimensionale digitale TPS".

image

Întâlnirea a culminat cu survolul aeronavelor MiG 21 LanceR si a elicopterelor IAR 330 SOCAT, aparţinând Bazei 71 Aeriene, o metodă inedită prin care organizatorii şi-au propus să stârnească interesul tinerilor pentru o carieră în domeniu.

Citiţi şi:

Cine este subofiţerul anului 2018. „Reuşita este încununarea unei cariere, rezultatul unor ani de muncă“

Aventurile unui militar român în Mali: „Este o ţară din lumea a treia: sărăcie, mizerie, boli, multe conflicte“

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite